Uutiset

Kuljetuskalusto

FinnMETKO 2018: Hitachi ZX135USL-6 metsäsavotoille

Hitachi on kehittänyt mallin ZX135USL-6:n erityisesti metsätöiden  vaatimuksiin. Siinä on vakiomalleja suurempi maavara, jonka ansiosta ajo epätasaisessa maastossa sujuu valmistajan lupausten mukaan ongelmitta. Koska kyseessä lyhytperäinen kone, se soveltuu erinomaisesti ahtaisiin paikkoihin. Koneeseen on myös lisätty turvaominaisuuksia, jotka tarjoavat kuljettajalle lisäsuojaa.

ZX135USL-6:n alavaunussa on vakiomalleja suurempi maavara (560 mm), Vahvistetun ja korkeamman telarakenteen ansiota se soveltuu erinomaisesti työskentelyyn kivikkoisessa ja epätasaisessa maastossa. Pidempi telarakenne ja 900 millimetrin levyiset telalaput parantavat edelleen koneen vakautta. Kestävyyttä on lisätty vahvistetuilla ajomoottoreiden suojuksilla, johtopyörän rungolla ja vakiota paksummalla pohjalevyllä.

Moottori täyttää Stage IV vaatimukset ja se tarjoaa valmistajan mukaan korkean tuottavuuden vähemmällä polttoaineen kulutuksella. Hydraulijärjestelmänä on HIOS-IV, jossa hydraulipumpun ja hallintalohkon yhteisohjaus vähentää paluuvirtausta säiliöön. Näin hydrauliikan tehokkuus kasvaa entisestään. Tähän metsämalliin on asennettu vakiokonetta tehokkaammat ajomoottorit, jolle valmistaja lupaa 11 prosenttia suuremman vetovoiman.

Kuljettajan suojaamiseksi ohjaamo on varustettu kiinteällä etuikkunalla. Se on kerroslasia ja varustettu OPG tason 2 täyttävällä suojaritilällä. Vakiovarusteina löytyy myös takakamera ja kaksi sivukameraa, joilla näkyvyys koneen ympäri saadaan katettua. Hitachin metsäalustainen ZX135USL-6 soveltuu erinomaisesti mitä erilaisempiin metsätöihin, kuten puun korjuuseen ja kaatoon sekä kuormaus- ja kaivutöihin. Vahvan alavaununsa ansiosta se tarjoaa paremman kestävyyden, vakauden ja turvallisuuden haastaviin olosuhteisiin. Hitachi ZX135USL-6 -kaivukoneeseen voi tutustua Finnmetkossa Rotatorin osastolla 45.

Lue seuraavaksi