Uutiset

Työkoneet

FinnMaterian järein – Sandvik TH663

Sandvik esitteli FinnMateriassa uusia, innovatiivisia tuotteita ja -palveluita, jotka parantavat kaivosasiakkaiden toiminnan tuottavuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta. Sandvikin kaivoslaitteista oli Jyväskylän Paviljongin pääsisäänkäynnin vieressä, paraatipaikalla esittelyssä messujen järein kone: Sandvik TH663 dumpperi. Tämä maanalaisiin kaivoksiin suunniteltu runko-ohjattu Sandvik TH663 -dumpperi kiinnosti kovasti kävijöitä.

Sandvik TH663 kaivosdumppereita on toimitettu jo toistasataa kappaletta maailmalle, monia mm. Eurooppaan, Länsi-Afrikkaan, Intiaan ja Etelä- Amerikkaan, mutta erityisesti Australiaan, jossa on tämän kokoluokan dumppereiden suurin markkina-alue. Sandvik TH663 soveltuu mainiosti siellä käytettävään 6×6 metrin tunneliprofiiliin. FinnMateriassa esittelyssä ollut konekin oli lähdössä messujen jälkeen suoraan asiakastoimitukseen Australiaan.

Asiakkuuspäällikkö Kari Talvitie Sandvikilta kertoo, että tavoite on saada Suomeenkin nämä laitteet käyttöön. ”Dumpperilla on selkeät etunsa, varsinkin syvistä maanalaisista kaivoksista ajettaessa. Sen tekninen mitoitus on sellainen, että se nousee pitkiäkin ajomatkoja vinotunneleissa (1:7) ja kykenee jopa jyrkempiin kaltevuuksiin (mm. 1:5) ilman teknisiä rajoitteita. Toki se soveltuu hyvin myös tasokuljetuksiin. Pienempiin ajoneuvoihin verrattuna kuormassa kulkee kaksin- tai jopa kolminkertainen kuorma kerralla. Suuri kuorma hidastaa nousunopeutta, mutta kokonaiskiertoaika ratkaisee.”

Asiakkuuspäällikkö Kari Talvitie on ollut alusta asti Turun tehtaan toiminnassa mukana.

Sandvik TH663 dumpperi edustaa voimaa, suorituskykyä, tuottavuutta, turvallisuutta ja kestävyyttä, ja se on suunniteltu optimaalisesti vaativiinkin kaivosolosuhteisiin. Dumpperin erinomainen kantokyky, huollettavuus ja pitkä käyttöikä optimoivat toiminnan tehokkuuden ja tekevät siitä kokonaisuudessaan elinkaarikustannuksia laskettaessa edullisen. Sandvik on toimittanut jo yli 10 vuoden ajan kaivosautomaatiojärjestelmiä kaivosprosessien kehittämiseksi, joiden yhtenä osana tällainen dumpperi voi myös toimia eli automaatiojärjestelmä mahdollistaa myös miehittämättömän louheenkuljetuksen.

Nämä Sandvik TH663 dumpperit valmistetaan Sandvikin Turun tehtaalla, jossa syyskuussa juhlistettiin jo 9000. kaivoslaitteen luovuttamista asiakkaalle. Turussa valmistetuista lastaus- ja kuljetuslaitteista 95 prosenttia menee vientiin, mutta kaivoslaitteita toimitetaan monia myös Suomen asiakkaille. Ehkäpä pian tulevaisuudessa myös ensimmäinen TH663 dumpperi.

Sandvik TH663 tekniset tiedot

Mitat (P-L-K): 11580 x 3480 x 5000 mm

Kapasiteetti: 63 000 kg

Lavakoko: 30–38 kuutiometriä

Paino (käyttökunnossa): 43 000 kg

Moottoriteho: 567 kW

Ohjaamo: Kaksipaikkainen ja ergonominen ROPS/ FOPS turvaohjaamo, jossa tehokas suodatettu ilmanvaihto.

Lue seuraavaksi