Uutiset

Työkoneet

Finnlähde murskaa ja seuloo Lokotrackeilla tehokkaasti ja turvallisesti

Turvallisuus on tänä päivänä yhä keskeisempi asia myös murskaustyömailla. Kaikkiin Finnlähteen syöttökoneisiin on vastikään asennettu videokuvaa ohjaamoihin välittävät peruutuskamerat.

– Erityisesti pyöräkoneilla ajettaessa taakse jäävä kuollut kulma on yllättävän suuri. Käytämme myös Lokotrackkeja syöttävässä suuressa kaivinkoneessamme työtä helpottavaa peruutuskameraa, kertoo Finnlähteen työmaan päällikkö Karl Ahderinne.

5000 tonnia työpäivässä

Finnlähteen kolmivaiheketju murskaa ja seuloo aamuseitsemästä iltayhdeksään. Kooltaan 0-32 mm:n lopputuotteita syntyy päivässä noin 5000 tonnia, mikä vastaa runsaan 350 tonnin tuotantoa tunnissa. Syötteenä kohteessa on Salpausselän harjuketjuun kuuluvat luononkivet, josta suurin osa joudutaan rikottamaaan < 500 mm:n kokoon.

Esimurskana yhtiöllä on leveällä leukamurskaimella varustettu uuden sulupolven Lokotrack LT3054 Metsolta. Välikoneessa, LT300GP:ssä, käytetään 46 mm:n asetusta ja hienokonessa, B-sarjan seulalla varustetussa LT300GPB:ssä 23 mm:n asetusta.
– Lokotrackit ovat toimineet alun sisäänajon jälkeen luotettavasti, ja töitä on tehty eri puolilla Suomea, mm. pariin otteseen Talvivaarassa. Loppuvuodeksi siirrymme Kujalan logistiikkakeskuksen murskaustöihin Helsinki-Mikkeli-Kouvola-teiden risteykseen, Ahderinne kertoo.

Peruutuskamera asentuu nopeasti

Videokuvaa ohjaamoon välittävät peruutuskamerat on asenteilla 3 pyöräkuormaajaan ja yhteen kaivinkoneseen. Kunnossapidossa työskentelevä Petri Mettälä asentaa kameran ja ohjaamoon tulevan näytön kaapeleineen 3-4 tunnissa.

– Uusissa kameramalleissa on kätevä, linssiä suojaava kansi, joka aukeaa vasta silloin, kun laitteeseen kytketään virta. Myös moottorikoppaan kiinnitettävä kamera on pienentynyt kooltaan huomattavasti aiemmista, kiittelee Petri Mettälä.

Lue seuraavaksi