Uutiset

Työkoneet

Ficon = FC

FC-lumiauroissa auran nosto ja siipien käännöt toimivat hydrauliikalla, hydrauliikan paine tuotetaan normaalisti auton moottorin käyttämästä hydrauliikkapumpusta, mutta myös sähköhydrauliikka on mahdollinen.

Kiinteistönhuoltokäytössä suosittu V2300 nivelaura saa tänä talvena rinnalleen edullisemman suoran auran sekä muovisiipisen heittävän auran. Nämä uudet mallit ovat vielä kehitysvaiheessa, mutta tulevan talven aikana ne saadaan markkinoille.

FC-hiekansirottimia kehitetään myös jatkuvasti ja tälle talvelle on uutuutena sähkötoiminen hiekoitin S250E. Tämän mallin tilavuus on 250 L, käyttövoimana 12 V sähkö, portaaton pyörimisnopeuden säätö ja pikakiinnitys auton perälaudan tilalle. Erillisen sähkösirottimen asennustyö on helppo tehdä, joten hinta on hydraulimalleja pienempi, mutta jatkuvassa ammattikäytössä hydraulikäyttöiset mallit ovat toimivampia.

Polanteen karhennukseen on kaksi alusterävaihtoehtoa, auton taka-akselin taakse sijoitettu FC R1700 alusterä ja uutena mallina auton keskelle asennettu FC M1800 keskialusterä. Keskialusterä on sijoitettu riittävän vinoon, että se purkaa jään ja lumen auton alta pois. Molemmat alusterät on varustettu hydraulisella joustolla rikkoontumisen estämiseksi ja molempiin on saatavana suositeltava peruutusautomatiikka, joka nostaa terän aina ylös kytkettäessä peruutusvaihde.

Painepesuripuolella tänä vuonna on esitelty muutamia uutuuk­sia. Kompakti painepesurivaunu FC1623T,  on tehty asiakkaiden pyynnöstä. Pesurina siinä on FC1623E polttomoottoripesuri 160Bar/23 L/min, 20 m:n letkukela, loiskelevyin varustettu 550 litran vesisäiliö ja tilaa erilaisille suutinputkille, lieteimurille, vesihiekkapuhalluslaitteelle, viemärinavauslaitteelle ym. Mobiilin pesuyksikön paino jää alle 750 kilon ja se on rekisteröity kevytperävaunuksi, joten sitä voi vetää pienellä pakettiautolla tai henkilöautollakin.

Suurempana mallina lämpöeristetty kuumavesi painepesuvaunu FC1718HT, siinä on tehokas polttomoottorikäyttöinen kuumavesipesuri, 1000 L:n osastoitu vesisäiliö, 40 – 80 metriä pesuletkua ja tilaa erilaisille lisävarusteille, vaunussa on telialusta, jarrut ja kokonaispaino on 2000 kg. Tämä mobiili pesuyksikkö soveltuu ympärivuotiseen käyttöön lämpöeristyksen ansiosta, esim. talvella erilaisiin sulatus- ja pesutehtäviin.

Lue seuraavaksi