Uutiset

Työkoneet

ExcaDrill – Junttan: Synergiaa Kuopiossa

Junttan PM 20 – maailman valloittaja

Junttan Oy kehitti 1970-luvulla ensimmäisenä maailmassa täysin hydraulisen paalutuskoneen ja on vuodesta 1979 ollut kehityksen kärjessä maailmassa. Tuotteiden ja palveluiden kilpailukyky perustuu läheiseen, maailmanlaajuiseen yhteistyöhön paalutusurakoitsijoiden kanssa. Junttan on myös yksi muutamista itsenäisistä paalutuskoneiden valmistajista maailmassa. Maineikas Junttan PM 20 -mallisto tuli markkinoille vuonna -83 ja ensimmäinen PM 20 toimitettiin Suomen ulkopuolelle jo 1984. Vienti aloitettiin Ruotsista ja Tanskasta. Nyt Junttan Oy:n valmistamia koneita on käytössä kaikissa maanosissa ja 45 eri maassa. Viimeisin PMx20 pääsi sarjavalmistukseen vasta tämän vuoden syksyllä. Siinä yhdistyy sekä moderni koneenrakennus että 30-vuotinen Junttan-osaaminen, joka on kokemuksen perusteella yritykseen muodostunut. Siinä on myös kaikki legendaarisen PM 20 -mallin lyömättömät ominaisuudet. Lisäksi sen käyttöä ja kunnossapitoa on parannettu niin, että sillä tehty paalutus on huomattavasti tehokkaampaa ja tuottavampaa kuin koskaan aikaisemmin.

ExcaDrill – ”Pikkujättiläinen”

Huolimatta pienestä koostaan Exca­Drill on erittäin innovatiivinen ja kilpailukykyinen kallioporalaitevalmistaja. ExcaDrill-valmistus on ollut jo jonkin aikaa Junttan Oy:n uusis­sa tuotantotiloissa. Kallioporauslaite täydentää hyvin Junttan Oy:n tuotevalikoimaa. Kauppa vahvistaa myös Exca­Drillin organisaatiota osana Junttan Oy:n organisaatiota.

–ExcaDrillillä on valtava kasvupotentiaali markkinoilla ja siinä on paljon yhteistä Junttan-tuotteiden kanssa. Molemmat bisnekset ovat innovatiivisia sekä tekniikaltaan että tuotekehitykseltään. Ja mikä parasta, ne valmistetaan Suomessa! Kaupan myötä saamme synergiaetuja varsinkin tekniikassa ja markkinoinnissa, toivottavasti myöhemmin myös yhtiön jakelukanavissa, sanoo Junttan Oy:n toimitusjohtaja Tommi Lindbom.

 

Vahvuutta jälkimarkkinoinnista

 

ExcaDrill on pienestä koostaan huolimatta tärkeä tuote Junttan Oy:llä. Kaikilla valmistuksen osa-alueilla on yhteisiä tekijöitä. Sekä suunnittelussa että valmistuksessa hyödynnetään Junttan Oy:n korkeatasoista osaamista. Vahvasti maailmalle menossa olevalle tuotteelle on erittäin tärkeää toimiva jälkimarkkinointiverkosto, ja se on Junttan Oy:llä jo valmiina kaikkialla, ympäri maailman. Hyvä ja toimiva huoltopalvelu ja jälkimarkkinointi ovat vähintäänkin yhtä tärkeitä kuin tuotteen valmistus ja myynti. Pitkäaikaiset ja toimivat asiakassuhteet rakentuvatkin usein jälkimarkkinoinnin toiminnan perusteella.
Vaikka ExcaDrillin suurimmat markkinat ovat Aasiassa, Etelä-Amerikassa ja Pohjoismaissa, on kotimaan markkinat tärkeitä. Kokemukset kovasta suomalaisesta kallioperästä takaavat menestymisen muuallakin päin maailmaa. Kyselyitä ja tarjouspyyntöjä tulee tasaiseen tahtiin myös kotimaasta ja niihin pyritään vastaamaan mahdollisimman tehokkaasti.

–Olemme panostaneet huollon ja varaosien saatavuuteen sekä kotimaassa että vientimarkkinoilla. Meillä on osaavaa henkilöstöä käytös­sä, kertoo ExcaDrillin myyntipäällikkö ja ExcaDrillin kehittäjä Vesa Lappi.

 

Internet-osoitteita:
www.junttan.com
www.excadrill.com

Lue seuraavaksi