Uutiset

Työkoneet

Ertec Trading Oy 20 vuotta

Ertec Trading Oy on perustettu syksyllä 1997, jolloin Suomessa oli 90-luvun alun talouslaman jäljiltä tarve hyvistä käytetyistä rakennuskoneista. Urakoitsijat ja rakennusliikkeet eivät olleet uusineet kalustoaan moneen vuoteen ja toisaalta pahimman laman aikana 1991-95 Suomesta oli viety ulkomaille runsaasti erikoisesti hyväkuntoisia rakennuskoneita. Rakentamisen elpyessä 90-luvun puolivälistä alkaen tuli Suomessa pula hyväkuntoisista rakennuskoneista. Ertec aloitti tuolloin käytettyjen rakennuskoneiden välityksen Saksasta Suomeen. Vuosituhannen vaihteessa Ertecin kautta tuli Suomeen vuositasolla jo toistasataa käytettyä hyväkuntoista kaivukonetta, pyöräkuormaajaa ja muita rakennuskoneita.

Vuosituhannen vaihteessa Ertec laajensi toimintaa venekauppaan ja aloitti Etap-purjeveneiden maahantuonnin ja vuokraustoiminnan Saimaalla. Parhaimmillaan, ennen vuonna 2008 alkanutta talouskriisiä, Ertecillä oli kahdeksan charterveneen laivasto ja yritys oli Järvisuomen suurimpia purjevenevuokraamoja. Myös purjeveneiden vuokraustoiminnassa oli merkittävä linkki Saksaan, sillä noin puolet charterasiakkaista tuli Keski-Euroopasta. Etap Yachting NV:n konkurssin vuonna 2008 ja maailmanlaajuisen talouskriisin aiheuttaman matkailun vähenemisen johdosta yritys päätti luopua kokonaan venekaupasta sekä purjeveneiden vuokrauksesta ja keskittyä ja kehittää yrityksen alkuperäistä liikeideaa – käytettyjen rakennuskoneiden välitystä Saksasta Suomeen.

”Käytettyjen rakennuskoneiden kauppa on muuttunut 20 vuodessa valtavasti”, toteaa yrityksen perustaja Erkki Pöyhönen. Internet on mullistanut konekaupan ja se tarjoaakin asiakkaille tänä päivänä helpon tavan vertailla tarjontaa ja hintoja eripuolilla Suomea ja Eurooppaa suoraan omilta kotikoneilta tai mobiililaitteilta.

Netissä tapahtuvan kaupankäynnin kasvun myötä myös erilaiset huijaukset ovat lisääntyneet. Pöyhönen suositteleekin varovaisuuteen nettitarjonnan suhteen. ”Aina kaikki ei ole niin hyvää miltä näyttää. Käytetyn koneen kaupassa yleinen käytäntö on etukäteismaksu, joten varmistuminen koneen olemassaolosta ja myyjästä on ensiarvoisen tärkeä, jos halua välttyä huijauksilta”, vakuuttaa Pöyhönen noin 1500 maahantuodun koneen tuomalla kokemuksella ja lisää, että kaikki Ertecin välittämät koneet, jotka ovat ennakkoon maksettu, on asiakas myös saanut. ”Onneksi yleinen tietämys netissä pyörivistä huijausyrityksistä on lisääntynyt”, josta suuri kunnia kuuluu medialle.

Siirryttäessä 2010- luvulle on Ertec panostanut voimakkaasti rakennuskoneiden välitystoiminnan lisäksi myös niiden vuokraukseen. Yrityksen muutto uusiin toimitiloihin Kuopion Sorsasalossa syksyllä 2015 on mahdollistanut vuokraustoiminnan laajentamisen ja sitä kautta paremman palvelutason itäsuomalaisella asiakaskunnalle. Uudet tilat mahdollistavat koneiden kunnostukset, huollot, varustelut ja esittelyt. Ertecin vuokrakalustoon kuuluu erikokoisia kaivukoneita, pyöräkuormaajia, henkilönostimia ja muita rakennuskoneita. Tarvittaessa yritys voi vuokrata myös käyttäjän koneen mukaan.

Erkki Pöyhönen pitää 20 vuoden menestyksekkään toiminnan perustana kykyä sopeutua muuttuvaan markkinaan ja yhteistyökykyä muiden toimialalla toimivien yritysten ja organisaatioiden kanssa. Näinpä on luonnekasta järjestää 20-vuotis juhlanäyttely yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa.

Ertec juhlistaa 20-vuotista taivaltaan järjestämällä Juhlanäyttelyn Kuopion Sorsasalossa 25-26.10.2017, klo 9-17. Näyttelyyn osallistuu myös Suomen Telakone Oy, jonka maahantuomat Hyundai maarakennuskoneet ovat tulleet Suomen markkinoille myöskin vuonna 1997. Lisäksi näyttelyssä esittelevät lisälaitteita ja työvälineitä seuraavat yritykset: Ham-Re, Novatron, Snowek ja Viestra.

www.ertec.fi

Lue seuraavaksi