Uutiset

Työkoneet

Epiroc HB 4100 -iskuvasarat kovassa käytössä Gran Canarialla

Suomalaistenkin suosimalla lomasaarella, Gran Canarialla, on käynnissä moottoritien rakennusprojekti. Saaren luoteisosaan rakennetaan haastavaan maastoon kahdeksan kilometriä uutta tietä. Työssä käytetään Epiroc HB 4100 -hydraulisia iskuvasaroita. Urakoitsijan mukaan Epirocin vasaroiden käyttökulut ovat alhaiset ja ne säästävät aikaa työmaalla. Nämä seikat huomioitiin jo hankintavaiheessa.

Uusi moottoritieurakka sisältää kahdeksan tunnelia, kaksi siltaa ja kolme liittymää. Tunnelia on yhteensä 5,5 kilometriä. Vuoristoinen maasto tekee työn urakoitsijalle haasteelliseksi. Matkalla on paljon rotkoja ja kalliojyrkänteitä. Maasto on muutenkin hyvin kallioista. Paikallisille asukkaille uusi moottoritie on tervetullut parannus. Aikaisempi tieyhteys on vaarallinen alueella usein esiintyvien maanvyöryjen johdosta. Kyliä jäi usein eristyksiin vyöryjen takia.
Koneurakoitsija Perforaciones Trujillo arvostaa Epiroc-vasaroiden hyvää suorituskykyä. Niillä saavutetaan suuri tuottavuus ja pitkä käyttöikä alentaa laitteiden kokonaiskuluja (TCO).

IPS-järjestelmä lisää tuottavuutta ja käyttöaikaa

Epirocin hydraulisessa HB-iskuvasaraperheessä on yhdeksän jäsentä, jotka soveltuvat käytettäväksi 22–140 tonnin painoisten peruskoneiden kanssa. Älykäs suojausjärjestelmä (Intelligent Protection System, IPS), Epirocin AutoControl-järjestelmä sekä StartSelect-toiminnot mukauttavat vasaran käyttäytymisen aina kohteeseen sopivaksi.
IPS-järjestelmä helpottaa ja nopeuttaa vasaran oikeaa asemointia iskupaikkaan. Se estää myös laitteistolle haitallisen tyhjäiskun. Näin vasara on pidempään toimintakuntoinen ilman häiriöitä. IPS-järjestelmä valvoo vasaran toimintaa ilman käyttäjän erillisiä toimenpiteitä. Työprosessista tulee näin keskeytyksetöntä.


Muita aikaa ja rahaa säästäviä ominaisuuksia

Epirocin HB-vasaroissa on Contilube II -automaattinen voitelujärjestelmä, PowerAdapt-varoventtiili tarjoaa laitteelle maksimaalisen suojan, Vibrosilenced Plus -järjestelmä vähentää melua ja tärinöitä, energian talteenotto lisää tehoa ja DustProtector II -järjestelmä suojaa laitteistoa pölyltä.
”Kaikkien näiden ominaisuuksien ansiosta Epiroc HB 4100 -iskuvasara tarjoaa parhaan mahdollisen tuoton”, sanovat moottoritietyömaalla urakoivan yrityksen miehet Ignacio Trujillo ja Juan Monagas.

Monipuolisuudestaan tunnettu

Koneurakointiyrityksen, Perforaciones Trujillo S.L.:n, pääpaikka on Las Palmasissa. Yritys tekee porausta, louhintaa ja maarakennustöitä Gran Canarian saarella. Se tuottaa myös kiviaineksia louhoksillaan. Pitkän historian omaava yritys on ollut mukana vuosiakin kestäneissä projekteissa. Perforaciones Trujillo tunnetaan alueellaan tehokkaana tai monipuolisena koneurakoitsijana.


Lue myös: RealRental Finlandin ja Epirocin yhteistyön hedelmä – Doosanit purkuvarustuksella


Lue seuraavaksi