Uutiset

Työkoneet

Ensimmäiset Develon-päivät Etelä-Koreassa kiinnostivat

Develon, joka aikaisemmin tunnettiin nimellä Doosan Construction Equipment, sai asiakkailtaan ja jälleenmyyjiltään tyytyväistä palautetta konepäivistään. Yritys järjesti ensimmäisen kansainvälisen konetapahtuman nimeltään Global Develon Day Etelä-Koreassa syyskuun lopulla.

Konepäivät järjestettiin kahdeksan kuukautta siitä, kun HD Hyundai Infracore julkisti uuden tuotenimen, Develonin. Tapahtuma keräsi yleisöä ympäri maailmaa niin Euroopasta, USA:sta, Etelä-Amerikasta kuin Lähi-Idästä, ja se kesti kolme päivää. Ohjelmassa tutustuttiin niin Develoniin kuin Etelä-Korean kulttuuriin. Ensimmäisenä päivänä koneita esiteltiin demo-kentällä ja toisena sekä kolmantena päivänä tutustuttiin tuotantolaitoksiin ja Korean kulttuurillisesti merkittäviin kohteisiin.

Young-cheul Cho.

Lämpimät tervehdykset johtajilta

HD Hyundai Infracore:n johtajistoon kuuluvat Seung Hyun Oh ja Young-cheul Cho ottivat kaukaiset vieraat lämpimästi vastaan. Heidän esitelmissään käytiin läpi yrityksen pitkää historiaa sekä visioita Develon-brändin osalta. Molemmat painottivat Develonin omistautumista asiakastyytyväisyyden parantamiseen sekä uusien älykkäiden laitteiden kehittämiseen, jotka täyttävät tulevaisuuden vaatimukset.

Tilaisuudessa esiteltiin Develonin nykyisiä maarakennuskoneita ja tulevaisuuden autonomisia ratkaisuja edustavia Concept-X2-koneita sekä Develon-pyöräkuormaajiin tarkoitettuja, “läpinäkyviä” kauhoja.

Lauteilla Seung Hyun Oh.

Asiaa autonomisista koneista

Develon-päivien yhtenä pääteemana oli autonomiset koneet. Esityksissä perehdyttiin Develonin tilanteeseen koskien tätä uutta teknologiaa. Develonilla lähestytään asiaa asteittain. Ensin teknologiaa pyritään hyödyntämään turvallisuuden parantamiseksi. Seuraavana on vuorossa tehtävien automatisointi, esimerkiksi automaattinen kaivuu.

Seuraavaksi lisätään työmaalle erilaisia itsenäisiä koneita, jonka jälkeen keskitytään tämän autonomisia laitteita sisältävän työmaan etähallintaan. Viimeisenä on vuorossa työmaan täydellinen automatisointi. Tämän viimeisen vaiheen demonstrointiin uskotaan Develonilla päästävän vuonna 2024.

Concept-X on valmistajan mukaan maailman ensimmäinen autonominen koneratkaisu maarakennustyömaille. Se julkaistiin vuonna 2019. Nyt siitä on tullut päivitetty versio Concept-X2. Konepäivillä nähtiin kaksikin tätä uutta autonomista teknologiaa hyödyntävää konetta; DD100-CX-puskukone ja DX225-CX-kaivukone. Koneet edustavat muotoilultaan samaa linjaa, eikä niissä kummassakaan ole ohjaamoa.

Älykaivukone

Yleisö pääsi tutustumaan myös Develonin viimeisimpään tuotekehityksen tulokseen, uuteen DX225LC-7X-kaivukoneeseen. Se on valmistajan määrittelyn mukaan heidän ensimmäinen älykaivukone. Koneen suunnittelussa on pyritty nopeampaan ja tehokkaampaan työskentelyyn.

Vieraat pääsivät näkemään läheltä, miten DX225LC-7X selviytyy erilaisista tehtävistä. Koneeseen oli pakattu nippu uusia toimintoja, kuten täyssähköinen hydrauliikka (Full Electric Hydraulic, FEH), 2D-koneohjausjärjestelmä ja puoliautomaattinen 2D-koneohjausjärjestelmä.

Seuraavana vuorossa oli Transparent Bucket 2.0:n esittely eli uusin versio valmistajan “läpinäkyvästä” kauhasta. Siinä johtoajatus on turvallisuus edellä. Pyöräkuormaajan kuljettaja näkee kauhan “läpi” kameroiden ja monitorin avulla. Demonstraatiossa DL320-7-pyöräkuormaajan kuljettajan näkemää kuvaa välitettiin myös yleisölle suuren näytön kautta.

Uusi tuotelinja

Konepäivillä esiteltiin Develonin maailmanlaajuisesti toimitettavaksi tarkoitettu uusi tuotelinja, puskukoneet ja siitä malli Develon DD130. Kone sisältää paljon uusia, tuottavuutta parantavia ominaisuuksia. Valmistajan mukaan tässä uudessa koneessa on alansa paras näkyvyys itse puskulevylle.

Esittelyn sai myös uusi DTL35 -kompaktin kokoinen telakuormaaja. Se on valmistajan viimeisin täydennys kompaktin kokoisten koneiden mallistoon. Tämä vielä prototyyppivaiheessa oleva kone on valmistajan ensimmäinen tähän konekategoriaan. Siinä on 86,5-kilowattinen moottori ja se on pääosin suunnattu Pohjois-Amerikan markkinoille.

Ensimmäinen sarjavalmistettava sähköminikaivukone

Sähkö tekee vahvaa tuloaan työkoneisiin, niin myös Develonilla. Global Develon Day -päivillä nähtiin valmistajan ensimmäinen sarjavalmistettava sähkökone, DX20ZE-7-minikaivukone. Siinä on 20,4 kilowattitunnin litiumioniakku.

Älyratkaisuja

Concept-X2-teknologian ohella esiteltiin myös muita älyratkaisuja. Siitä esimerkkinä nähtiin Quarry-X-järjestelmä, jossa on pyritty integroimaan kaikki kiviainestuotannon toiminnot tilauksesta toimitukseen. IT-teknologian avulla kasvatetaan tuottavuutta sekä minimoidaan kulut ja ajankäyttö.

Quarry-X-järjestelmän avulla pyritään vähentämään koneiden seisokkeja, parantamaan kuormauksen tehokkuutta sekä välttämään odottamattomia havereita. Pyrkimyksenä on helpottaa louhoksen tuotantoa, toimituksia, turvallisuutta ja kalustonhallintaa Smart Construction Equipment -ohjelmistolla.

Develon DX225LC-7X

Tapahtumapäivät palkitsivat ja antoivat paljon tietoa

Develonilla oltiin erittäin tyytyväisiä mahdollisuudesta tavata asiakkaita ja jälleenmyyjiä ympäri maailman. Vierailijat kiittelivät tilaisuudesta kuulla Develonin uusimmista teknologiainnovaatioista, tuotteista sekä tulevaisuuden strategioista. Lisäksi tarjoutui mahdollisuus päästä näkemään, miten Develonin tehtaat toimivat ja tuotteet syntyvät.

Asiakkaat kiittelivät kaikki hyvästä vieraanvaraisuudesta sekä asiantuntevista tuote- ja teknologiaesittelyistä.

Develon DD100-CX


Develon-maarakennuskoneet tuo maahan sekä myy ja vuokraa Suomessa RealMachinery Oy.


Lue seuraavaksi