Uutiset

Työkoneet

Engcon päivittää täyshydraulisen EC-Oil -ratkaisunsa

​Engcon päivittää nyt ”täyshydraulisen” EC-Oil-ratkaisunsa, jonka avulla hydrauliset työlaitteet voidaan kytkeä automaattisesti ja turvallisesti ohjaamosta poistumatta. Uudistuneen EC-Oilin merkittävä kehitysaskel on täysin uusi, kiilamallinen sähköliitin. Siinä on entistä enemmän kontaktipintoja, jotka on lisäksi siirretty aivan liittimen yläosaan, jotta ne olisivat paremmin suojassa öljyltä ja lialta.

EC-Oilin parannetussa sähköliittimessä on 12 vahvaa nastaa (6 + 6), joten se on valmistajan mukaan vielä edeltäjäänsäkin tehokkaampi. Lisäksi EC-Oilin parannettua versiota on talvella 2016–2017 testattu liittämällä se noin 100 000 kertaa vaihtelevissa ympäristöissä, kuten likaisissa, suolaveden kostuttamissa ja lumisissa oloissa. Testit ovat varmistaneet, että uudistettu EC-Oil toimii kestävästi erittäin vaativissa työympäristöissä.

”Testitulokset ovat olleet vain positiivisia”, sanoo John Lundqvist, Engconin Strömsundissa toimivan kehitysosaston testivastaava.

Lundqvist jatkaa, että liittimen jokainen nasta on kiilamainen ja että liitettäessä ne työntyvät noin 20 millimetrin verran jousikuormitteiseen naarasosaan. Näin varmistetaan kaikissa tapauksissa puhdistusvaikutus ja maksimaalinen kontakti. Tämä vähentää mahdollisuutta, että kone menettää sähköisen kontaktin työlaitteeseen.

”Haluamme myös muistuttaa, kuinka vankkoja EC-Oilin öljyliittimemme ovat. Jokaisessa liikkuvassa liittimen osassa (naaras + uros) on yksi tiivistävä O-rengas. Tämä sijaitsee helppopääsyisessä paikassa, mikä helpottaa kunnossapitoa. EC-Oilissa ei ole muita O-renkaita, vaan liittimet tiivistyvät sen sijaan älykkään kartiomaisen muotonsa välityksellä. Yksinkertaisen ja vankan rakenteensa ansiosta EC-Oil on myös markkinoiden edullisin ratkaisu täyshydraulisiin työlaitekiinnikkeisiin”, Lundqvist lisää.

Uudistuneet EC-Oil-järjestelmät tullaan asentamaan Engconin turvallisiin, 6–33 tonnin kaivukoneisiin tarkoitettuihin Q-Safe-työlaitekiinnikkeisiin, joiden koot ovat QS45, QS50, QS60, QS70 ja QS80. Ensimmäisenä EC-Oil asennetaan QS60:een, ja toimitusten on määrä alkaa jo tämän vuoden toisella puoliskolla. Muihin malleihin EC-Oil asennetaan vuoden 2017 syksystä alkaen. OP.

Lue seuraavaksi