Uutiset

Työkoneet

Engconin uusi toimistorakennus valmis Strömsundissa

Engcon on investoinut upouuteen toimistorakennukseen, jonka pinta-ala on yli 400 neliömetriä jakautuen kahteen kerrokseen. Rakennus on rakennettu olemassa olevien tuotantotilojen yhteyteen Strömsundissa Ruotsissa. Investoinnilla luodaan osaltaan edellytykset yrityksen laajentumisen jatkamiselle.

Muutama vuosi sitten Engcon otti Strömsundissa käyttöön täysautomaattisen laitoksen päätuotteensa kallistuvien kauhanpyörittäjien runkojen työstöön ja karkaisuun. Nyt Engcon jatkaa valmistautumistaan tulevaisuutta varten ja samanaikaisesti vahvistaa Ruotsin tukikohtaansa lisäämällä sen kapasiteettia uuden toimistorakennuksen myötä.

Krister Blomgren

”Engconin sydämenä on Strömsund, ja niin tulee olemaan myös jatkossa. Kansainvälinen laajentumisemme on lisännyt toimistotilojen tarvetta, ja vastataksemme jatkuvan kasvun luomiin vaatimuksiin olemme nyt laajentaneet toimitilojamme”, sanoo Krister Blomgren, Engcon Groupin toimitusjohtaja.

Stig Engström perusti Engconin 30 vuotta sitten Strömsundissa Ruotsin Jämtlannissa. Nyt yritys on yksi maailman suurimmista kaivukoneissa käytettävien kallistuvien kauhanpyörittäjien valmistajista. 2000-luvun alussa yritys aloitti kansainvälisen laajentumisensa ja on kasvanut nyt kansainväliseksi konserniksi, jolla on yhtiöitä ympäri maailman.

Engconilla on nykyään myyntiyhtiöt Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Isossa-Britanniassa, Benelux-maissa, Ranskassa, Saksassa, Pohjois-Amerikassa, Australiassa, Koreassa ja Japanissa sekä tehdas Puolassa. Engcon-konsernin kotipaikka ja päätuotantolaitos ovat edelleen yrityksen päätoimipaikassa Strömsundissa, jonne on koottu myös kaikkien Engcon-yhtiöiden talous- ja hallintopalvelut. Tämän johdosta toimistotiloja on tarpeen laajentaa.

”On mahtavaa, että meillä on täällä Strömsundissa nyt kaksi modernia toimistokerrosta, joissa kummassakin on tilaa 204 neliömetriä. Pohjakerroksessa on toimistoja ja kokoustiloja, ja toisessa kerroksessa on vierastyöpisteitä sekä suurempaa osallistujamäärää varten. Näin vastaamme Engconin jatkuviin tarpeisiin ja varmistamme, että olemme valmistautuneet tulevaisuuteen”, kertoo Mikael Persson, joka on Engcon Groupiin kuuluvan Engcon Real Estate -kiinteistöyhtiön toimitusjohtaja.

”Design- ja suunnitteluosastot tulevat työskentelemään yhdessä uusissa tiloissa. Näin ne ovat lähellä toisiaan, mutta myös lähellä itse tuotantoa ja liiketoiminnan ydintä. Tällä investoinnilla luomme entistä paremmat edellytykset työllemme lisätä kallistuvien kauhanpyörittäjien käyttöä ympäri maailman”, toteaa Krister Blomgren.

Rakennustyöt on suorittanut paikallinen Abrahamsson Bygg AB -yritys. Laajennuksen kustannukset ovat noin 8,5 miljoonaa kruunua (n. 830 000 €).

Engcon Groupin liikevaihto oli vuonna 2019 noin 1 350 miljoonaa Ruotsin kruunua (n. 132 M€. Työntekijöitä on noin 300. Engcon perustettiin vuonna 1990.


Lue seuraavaksi