Uutiset

Työkoneet

Engconilla vahvan kasvun kesä

Vaikka covid-19-pandemian vaikutukset eivät ole vielä ohi, tämän kesän myynti on antanut Engconille myönteisiä odotuksia tulevaisuuteen. Myynti kasvoi yllättäen kesä- ja heinäkuussa, joten Engconilla tehdään nyt ylitöitä tilattujen tuotteiden valmistamiseksi ja toimittamiseksi.

Engcon on yksi monista yrityksistä, joita covid-19 ravisteli keväällä voimalla. Engcon joutui keskeyttämään osallistumisensa vuoden suurimmille messuille, kun ne päätettiin sulkea päivää suunniteltua aikaisemmin, ja myyntimäärät vaihtelivat kevään aikana suuresti.

Engcon tunnetaan hyvästä talouden hallinnastaan, ja se laati prosessiensa ja työtapojensa tehostamiseksi välittömästi toimenpidepaketin, joka käsitti irtisanomisia, säästötoimia, budjettisopeutuksia ja toimien kovia priorisointeja.

Kesän myyntiluvut olivat kuitenkin pelättyä paremmat, mikä tarkoittaa, että uusien tilausten määrä on lisääntynyt ja tuotanto on kasvanut.

Krister Blomgren

”Meille on erittäin tärkeää pyörittää yritystä vakavasti otettavalla ja pitkäjänteisellä tavalla. Epävarmoina aikoina teemme kaikkemme minimoidaksemme vaikutukset, mikäli pahin mahdollinen skenaario toteutuisi”, Engcon Holdingin toimitusjohtaja Krister Blomgren sanoo ja jatkaa:

”Melko pian kävi kuitenkin selväksi, että pandemiasta huolimatta monet kaivukoneenkuljettajat ympäri maailman jatkoivat töitään rautateiden, moottoriteiden, metsätalouden ja rakennuskohteiden ylläpitämiseksi. Tiedämme, että tuotteitamme käytetään yhteiskunnan kannalta hyödyllisissä toiminnoissa, ja näiden priorisoiminen ympäri maailman on tietenkin hyödyttänyt meitä yrityksenä. Tämä on vaikuttanut merkittävästi myyntilukuihimme.”

Engcon Groupin tammi-heinäkuussa kertynyt myynti oli kokonaisuudessaan noin 14 prosenttia pienempi kuin edellisvuonna, mutta Pohjoismaiden ulkopuolella myynti kasvoi 18 prosenttia.

”On syytä pitää mielessä, että juuri nyt nämä muut markkinat käyvät korkeapaineella ja että tilanne on edelleen jähmeä pohjoismaisilla kotimarkkinoillamme, jotka ovat normaalisti vahvin markkina-alueemme.”

Engcon on havainnut, että monien suurten investointien kanssa ollaan erittäin varovaisia, mutta toisaalta monet kaivukoneenkuljettajat hädin tuskin ehtivät juuri nyt tehdä kaikkia saamiaan toimeksiantoja. Niiden, joilla on siihen varaa, on fiksua tehdä laskusuhdanteessa investointeja ja valmistautua näin tulevaan noususuhdanteeseen.

”Kallistuviin kauhanpyörittäjiin investointi tehostaa kaivutyötä merkittävästi, mikä luo edellytykset myös sille, että hektisinä aikoina ehditään suorittamaan enemmän töitä. Varautuminen ja tehostaminen toimintoja varustelemalla on viisautta, olipa kyseessä pieni kaivuyritys tai suuri maailmanlaajuinen yhtiö”, Krister Blomgren sanoo.

Engcon on itse priorisoinut joukon toimenpiteitä kehittääkseen toimintaansa eteenpäin ja selviytyäkseen kriisistä entistä vahvempana. 

”Olemme esimerkiksi juuri valinneet toimittajan uutta toiminnanohjausjärjestelmää varten osana päätöstä, jonka teimme yli vuosi sitten. Strategiamme on tehostaa prosessejamme ja tehdä älykkäitä investointeja toimintamme parantamiseksi. Kesän myynti oli hyvä, ja olemme varovaisen optimistisia, vaikka covid-19 ei ole vielä ohi”, Krister Blomgren toteaa lopuksi.

Tänä vuonna Engconin myynti on kasvanut huomattavasti Pohjois-Amerikan (Yhdysvaltain ja Kanadan), Tanskan, Ison-Britannian ja Australian markkinoilla.

Lue myös: Engcon lanseeraa kampanjan ”Do More. Earn More.”


Lue seuraavaksi