Uutiset

Työkoneet

Engconin QSC-lukitusjärjestelmä sertifioitiin

QSC-lukitusjärjestelmä on älykäs innovaatio, joka standardoi kaivukoneen kauhojen ja työlaitteiden lukituksen hallinnan. QSC on saanut kattavan sertifiointivaiheen jälkeen hyväksynnän Ruotsin tekniseltä tutkimusinstituutilta (SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut), joka on muun muassa Saksan TÜV:tä vastaava sertifiointielin.

QSC-lukitusjärjestelmän on kehittänyt Engcon Groupin omistama Microprop-yhtiö. QSC standardoi kaivukoneen kauhan tai työlaitteen lukituksen hallinnan kaivukoneen merkistä tai pikakiinnikkeen tyypistä riippumatta. Lukitustoimintoja hallitaan tällä hetkellä eri tavoin kaivukoneen ja pikakiinnikkeen merkin mukaan, mikä lisää käyttövirheiden riskiä. QSC-lukitusjärjestelmän sertifiointi on toteutettu tiiviissä yhteistyössä Ruotsin teknisen tutkimusinstituutin kanssa.

”Tämä työ on hyvä esimerkki siitä, kuinka tärkeä merkitys on sillä, että yrityksessä on työntekijöitä, jotka ovat aidosti kiinnostuneet turvallisuuden kannalta kriittisten ohjausjärjestelmien kehittämisestä”, sanoo Johan Hedberg, SP Elektronikin automaatioryhmän päällikkö.

Puhtaasti teknisesti ajateltuna voidaan todeta, että tämä sertifikaatti sisältää sekä turvallisuusstandardin EN ISO 13849-1:2016 mukaisen PL-sertifikaatin että EY-tyyppihyväksynnän, joten QSC on tätä kirjoitettaessa ainut lukitusjärjestelmä, joka on saanut hyväksynnän painoarvoltaan merkittävältä kolmannelta osapuolelta.

”Olemme erittäin ylpeitä tästä ainutlaatuisesta sertifioinnista. On hienoa, että Uumajasta lähtöisin oleva yritys voi luoda ainutlaatuisia innovaatioita ja myös tuottaa ainutkertaisia tuloksia. Tämä sertifiointi on myös osoitus siitä, että olemme taitavia siinä, mitä teemme”, sanoo Roberth Jonsson, Micropropin liiketoiminnan kehitys- ja tuotepäällikkö. OP.

Lue seuraavaksi