Uutiset

Työkoneet

Engconin automaattinen pikakiinnitin pieniin kaivukoneisiin

Engcon on viime vuosien aikana luonut yli kuuden tonnin kaivukoneisiin edellytykset hydraulisten työlaitteiden kytkentään kaivukoneen ohjaamosta poistumatta. Nyt Engcon tuo joustavuuden, tehokkuuden ja turvallisuuden myös tätä pienempiin kaivukoneisiin. Engconin uusimman innovaation eli automaattisen S40-kiinnittimen myötä hydraulisten työlaitteiden automaattinen kytkentä on nyt saatavilla kaivukoneiden 2–40 tonnin painoluokkaan. Uudessa kiinnittimessä on samat turvatoiminnot kuin Engconin aiemmissa suuremmissa malleissa.

Samalla kun kiinnitin lanseerataan, 4–6 tonnin kaivukoneisiin tarkoitettu kallistuva kauhanpyörittäjä EC206i päivitetään uudella yläosalla, joka on nyt sovitettu Engconin automaattista kiinnitinjärjestelmää varten. Tämä tarkoittaa, että kuljettaja voi irrottaa ja kiinnittää kauhanpyörittäjän ohjaamosta poistumatta.

”Viime aikoina on toivottu yhä enemmän sitä, että myös pienemmissä koneissa hydrauliset työlaitteet olisi mahdollista vaihtaa ohjaamosta poistumatta. Ongelmana on ollut saada kaikki älykäs tekniikka mahtumaan pieniin kiinnittimiin, mutta olemme nyt ratkaisseet asian hyvin”, Engcon Groupin kehitysvastaava Fredrik Jonsson sanoo.

Aivan kuten Engconin suuremmissa rototilteissä, myös uudessa S40-kiinnittimessä kauhanpyörittäjän alapuolella olevan kauhan lukituksen voi avata vasta, kun kauhalla on pintapainetta maata vasten. Sisäänrakennetut anturit tunnistavat, kun kauhan akselit ovat oikein paikoillaan. Jos kauhaa ollaan kytkemässä väärin, ääni- ja valomerkkejä antava järjestelmä varoittaa siitä sekä ohjaamossa että koneen ulkopuolella.

”On nähtävissä, että turvallisuus kaivukoneiden ympärillä on nousemassa yhä tärkeämmälle sijalle, ja erityisesti tämä koskee ongelmaa, joka liittyy virheellisestä käsittelystä johtuvaan työlaitteiden putoamiseen. Kone- ja työlaitekiinnittimemme sekä älykkään lukitusjärjestelmämme ansiosta ongelmien synty voidaan minimoida”, Fredrik Jonsson sanoo.

Hydrauliikan, sähkön ja keskusvoitelun automaattisesti kytkevä EC-Oil on vakiovarusteena, kun asiakas ostaa samalla kertaa kiinnittimen, kauhanpyörittäjän ja Engconin ohjausjärjestelmän. Näin kauhanpyörittäjä tai muut hydrauliset työlaitteet voidaan kytkeä kiinnittimeen ohjaamosta poistumatta.

Lisävarusteena kiinnittimeen on myös mahdollista liittää pintapainetoiminto ja koneen käännön estotoiminto, joka estää koneen kääntämisen, jos työlaite ei ole oikein kytkettynä.

Automaattisella öljy-, sähkö- ja keskusvoitelukytkennällä varustettu kiinnitin ja 4–6 tonnin kaivukoneisiin tarkoitetun EC206:n uusi yläosa lanseerataan kesäkuussa 2021. Vuoden 2022 alkupuolella Engconin automaattisen työlaitekiinnittimen on määrä olla saatavilla myös EC206:n alapuoliseen kiinnittimeen.

Esittely tapahtui virtuaalisesti, kuinkas muuten. Uusista tuotteista kertoivat Fredrik Eklind (vas.) ja Nils Giesen.
Lue seuraavaksi