Uutiset

Työkoneet

Engconilta uusi lajittelukoura minikaivukoneisiin

Maailman johtavaksi kallistuvien kauhanpyörittäjien valmistajaksi itseään tituleeraava Engcon, on kehittänyt uudentyyppisen lajittelukouran, joka on tarkoitettu erityisesti minikaivukoneille. Uusi lajittelukoura, SK02, painaa hieman yli 100 kiloa, minkä ansiosta se soveltuu erityisen hyvin pienille, 1,5–3 tonnin kaivukoneille. Lisäämällä valikoimaan SK02:n Engcon kasvattaa jo ennestään laajaa lisävarustevalikoimaansa.

Engcon on investoinut voimakkaasti viime vuosina lisävarustevalikoiman laajentamiseen. Se on tällä hetkellä suurin toimija, kun on kyse erilaisten työlaitteiden kehityksestä ja valmistuksesta enintään 33 tonnin kaivukoneille.

”Periaatteemme on tarjota parhaita ja eninten kysyttyjä työlaitteita, jotka voidaan kytkeä kauhanpyörittäjiin. Niinpä uusin lajittelukoura sopii asiakkaillemme erittäin hyvin”, sanoo suunnittelija Johan Johansson Engconilta.

Nykyisin minikaivukoneita käyttävät Engconin asiakkaat ovat pyytäneet jo pidemmän aikaa uutta ja pienempää kouraa. Heidän mielestään suurempi malli, SK05, on ollut liian järeä heidän koneisiinsa. Uusi SK02 painaa vain 109 kiloa, sen leveys on 400 millimetriä ja maksimitartuntavoima on 5,7 kiloNewtonia.

Sovituslevy/kiinnike on ruuvikiinnitteinen, kuten useimmilla muillakin Engconin hydraulisilla työlaitteilla, ja siten se on helppo sovittaa peruskoneessa käytetyn kiinniketyypin mukaan. SK02-kourassa on myös ruuvikiinnitteinen säästöterä ja siinä on valmius hampaiden kiinnitykseen. Se voidaan toimittaa myös tiiviillä kylkiosilla, jolloin sitä voidaan käyttää myös massansiirtoon.

Engcon ilmoittaa, että SK02 on nyt tilattavissa.

Lue seuraavaksi