Uutiset

Työkoneet

Engconilta automaattinen työlaitekiinnike

Kallistuvien kauhanpyörittäjien valmistaja Engcon tarjoaa automaattisen työlaitekiinnikkeen kaivukoneisiin 40 tonniin saakka. Siinä läpiajettavat, suurta virtausta vaativat hydrauliikat kytkeytyvät niin ikään automaattisesti. Engcon aloittaa vuonna 2019 automaattisen EC-Oil 80 -hydrauliikkaliitännän tuotannon. Se sopii käytettäväksi yhdessä Q-Safe 80 -työlaitekiinnikkeen kanssa ja on tarkoitettu enintään 40 tonnin kaivukoneisiin ja suurta virtausta edellyttäville työlaitteille.

Vuonna 2018 Engcon ilmoitti aloittavansa EC-Oil 80:n prototyyppitestit. EC-Oil 80 on Engconin suurin automaattinen hydrauliikkaliitäntämalli. Se tarkoittaa lyhyesti sanottuna, että kuljettaja voi istua paikallaan kaivukoneen ohjaamossa samalla, kun hän kiinnittää tai irrottaa kauhanpyörittäjän tai muun hydraulisen työlaitteen. Kuljettajan ei siis enää tarvitse laskeutua ohjaamosta kytkeäkseen tai irrottaakseen hankalia, likaisia ja mahdollisesti paineenalaisia hydrauliikkaliittimiä manuaalisesti.

EC-Oil 80 on keväällä 2019 valmis täysimittaiseen tuotantoon. Näin kaivupuomin konekiinnikkeiden ja kallistuvien kauhanpyörittäjien välinen automaattinen hydrauliikkaliitäntä tulee veloituksetta vakiovarusteeksi kokoluokassa QS45–QS80, kun asiakas ostaa samalla kertaa konekiinnikkeen, kallistuvan kauhanpyörittäjän ja DC2-ohjausjärjestelmän.

“Isojen kaivukoneiden automaattisten työlaitekiinnikkeiden kysyntä on vilkasta, koska suuret manuaaliset hydrauliikkaliittimet ¾ tuumasta ylöspäin ovat raskaita ja hankalasti käsiteltäviä“, sanoo Engcon Groupin kehityspäällikkö Fredrik Jonsson.

Q-Safe 80 on Engconin tähän asti vankin automaattinen työlaitekiinnike. Se varustetaan vakiona yhdellä EC-Oil 70 -lohkolla, jossa on kaksi ¾ tuuman liitintä, sähköliitin ja keskusvoiteluliitin. Q-Safe 80 vastaa näin moniin tarpeisiin ja sillä voi kytkeä Engconin kallistuvat kauhanpyörittäjät automaattisesti vastaavaan EC-Oil-liitäntään. Vakiokokoonpanon lisäksi Q-Safe 80 -työlaitekiinnike voidaan varustaa myös EC-Oil 80 -lohkolla, jossa on kaksi yhden tuuman hydrauliikkaliitintä, ½ tuuman hydrauliikkaliitin ja kaksi sähköliitintä. Tämä kokoonpano mahdollistaa enintään 250 litran minuuttivirtauksen Q-Safe 80 -työlaitekiinnikkeen kautta.

“Jos tarvitaan vielä tätä suurempaa virtausta, on EC-Oil 70 -lohkon tilalle mahdollista vaihtaa EC-Oil 80 -lohko. Näin saavutetaan jopa 300 litran virtaus, joka mahdollistaa isojen ja suurta virtausta vaativien hydraulisten työlaitteiden kytkennän“, toteaa Fredrik Jonsson.

Engcon ilmoittaa, että sen valmistamat hydrauliset työlaitteet, tärylevyt, lajittelukourat, puutavarakourat, harjalaitteet ja haarukkarungot ovat saatavana valmiiksi automaattisilla EC-Oil-hydrauliikkaliitännöillä varustettuna ja lisäksi tarjotaan valmiita yläosia/sovittimia, jotka voi hitsata tai pultata kiinni asiakkaan omiin, olemassa oleviin hydraulisiin työlaitteisiin.

 

 

Lue seuraavaksi