Uutiset

Työkoneet

Engcon palkittu

Engcon on saanut 2019 Sweden’s Best Managed Companies -tunnustuksen, jonka Deloitte myöntää yhteistyössä Nasdaqin kanssa. Palkinto jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Ruotsissa, ja Engcon on yksi kahdestatoista voittajasta. Ruotsin Strömsundissa pääkonttoriaan pitävä Engcon voi nyt kutsua itseään yhdeksi Ruotsin parhaiten hoidetuista yrityksistä. Palkinnon saavien yritysten tulee olla suuria, ja niiden päätoimipaikan on sijaittava edelleen Ruotsissa. Myös niiden osakkeenomistajien enemmistön on oltava ruotsalaisia. Engcon on hyvä esimerkki siitä, miten toimialallaan maailman johtavaa yritystä voidaan johtaa esimerkillisellä tavalla Ruotsista käsin.

”On erittäin mukavaa saada vastaanottaa tämä tunnustus. Tunnen siitä valtavaa ylpeyttä. Se on merkki siitä, että teemme jotain oikein. Se osoittaa tärkeällä tavalla, miten vakaa yritys on ja miten vakavasti otettava toimija olemme markkinoilla. Palkinnon saaminen ei kuitenkaan saa meitä pysähtymään paikoillemme, vaan pikemminkin päinvastoin. Se osoittaa, että olemme oikealla tiellä, ja tämä tunnustus kannustaa meitä entistä enemmän jatkamaan työtämme ja kehittymään entistä paremmaksi yritykseksi”, sanoo Engcon Groupin toimitusjohtaja Krister Blomgren.

Best Managed Companies on ruotsalaisille yksityisyrityksille jaettava palkinto. Palkintokriteereitä ovat strateginen suunta, toiminnallinen kapasiteetti ja taloudellinen kehitys. Deloitte perusti palkinto-ohjelman Kanadassa vuonna 1993, ja se on sen jälkeen otettu käyttöön yli 20 maassa eri puolilla maailmaa. Palkinto jaetaan tänä vuonna ensi kertaa Ruotsissa, ja riippumaton tuomaristo on valinnut kaksitoista ruotsalaista yritystä, jotka täyttävät palkintokriteerit. Yksi näistä yrityksistä on Engcon.

”Olemme ylpeitä saadessamme antaa tunnustuksen näille kahdelletoista ruotsalaiselle yritykselle. Ne kaikki ovat erittäin menestyksekkäitä yhtiöitä, joilla on selkeä strateginen agenda ja hyvin toimivat sisäiset prosessit”, sanoo Therese Kjellberg, Deloitten osakas ja Ruotsin Best Managed Companies -vastuuhenkilö.

Lue seuraavaksi