Uutiset

Työkoneet

Engcon kehittää kallistusanturin koneohjausjärjestelmään

Kallistuvia kauhanpyörittäjiä valmistava Engcon kehittää nyt oman kallistusanturin markkinoiden yleisimpiin koneohjausjärjestelmiin. Sen luvataan tarjoavan selkeämmän rajapinnan, edullisemman asennuksen ja helpomman tuen. Engconin kauhanpyörittäjät koosta EC209 ylöspäin ovat olleet jo useita vuosia yhteensopivia markkinoiden suurimpien koneohjausjärjestelmien kanssa. Jotkut niiden valmistajista tarjoavat lisäksi automaattisen kallistustoiminnon. Nyt Engcon ottaa seuraavan askeleen kehityksessä ja kehittää täysin oman kallistusanturin.

”Kauhanpyörittäjämme toimivat erittäin hyvin markkinoilla olevien koneohjausjärjestelmien kanssa. Ainoana kysymysmerkkinä on ollut varsinainen rajapinta, jonka ratkaisemme nyt oman kallistusanturimme avulla”, sanoo Peter Huczkowsky, joka vastaa Engconin ohjausjärjestelmien ja muun elektroniikan kehitystyöstä.

Peter Huczkowsky kertoo, että rajapinnasta tulee ensiluokkainen, sillä Engcon tarjoaa kaiken tarvittavan tekniikan rototiltista DC2-ohjausjärjestelmän kaapeleiden kautta aina ohjaamoon saakka, jonne koneohjausjärjestelmä liitetään. Tämä säästää myös aikaa ja vähentää asennuskuluja.

Kallistusanturia testataan vuoden 2019 aikana, ja Engcon arvioi kallistusanturin olevan ennen vuodenvaihdetta 2019/2020 täysin valmis ja yhteensopiva yleisimpien markkinoilla olevien koneohjausjärjestelmien kanssa.

”Koneohjausjärjestelmien integrointi on myös helpompaa ja edullisempaa, sillä kallistusanturi tulee olemaan vakiovarusteena ePS (engcon Positioning System) -asennussarjassamme”, Peter Huczkowsky lopettaa.

Engconin kallistusanturi voidaan jälkiasentaa Engcon-kauhanpyörittäjiin EC209-mallista alkaen aina EC233-malliin asti.

Lue seuraavaksi