Uutiset

Työkoneet

Engcon jälleen suurin

Engcon jatkaa vakaassa asemassaan maailman suurimpana kallistuvien kauhanpyörittäjien valmistajana. Vuonna 2016 liikevaihto oli noin 780 miljoonaa Ruotsin kruunua, mikä tarkoitti lähes 200 miljoonan kruunun kasvua verrattuna vuoteen 2015. Tämä tarkoittaa, että Engcon on oman ilmoituksensa mukaan liikevaihdoltaan lähes kaksi kertaa suurempi kuin lähin kilpailija. Syitä liikevaihdon kasvuun ovat suurempi markkinaosuus, hyvä kasvu sekä Pohjoismaissa että niiden ulkopuolisilla markkina-alueilla sekä nopealla tahdilla esiteltävät tuoteuutuudet. 

Kun tehdään yhteenveto toimintavuodesta 2016, Engcon voi todeta liikevaihdon kasvaneen noin 32 prosenttia verrattuna vuoteen 2015. Tuolloin Engconin liikevaihto oli noin

Krister Blomgren.

580 miljoonaa kruunua, minkä jälkeen vuonna 2016 saavutettiin lähes 780 miljoonan kruunun liikevaihto.

”Nämä ovat ehdottomasti vahvoja lukuja. Kun liikevaihtomme ylitti puoli miljardia kruunua, olimme todella tyytyväisiä. Nyt voimme todeta, että tavoitteet on ylitetty. Luvut puhuvat selkeää kieltään. Me olemme suurin”, toteaa Krister Blomgren, Engcon Groupin toimitusjohtaja, ja jatkaa:

”Yrityksemme laajeni voimakkaasti 2016, kun perustimme toimistot sekä Hollantiin että Ranskaan. Lisäksi esittelimme useita mielenkiintoisia tuotteita, jotka toivat meille lisäetua kilpailijoihimme nähden.”

Krister Blomgrenin mielestä EC-Oil on saavuttanut hyvin suosiota ja pitää sitä yrityksen tulevaisuuden kasvun kannalta yhtenä avaintekijänä. EC-Oil on Engconin ratkaisu, jonka avulla hydrauliset työlaitteet voi liittää automaattisesti tarvitsematta poistua ohjaamosta.

”Turvallinen ja älykäs, EC-Oil-käyttöön soveltuva työlaitekiinnike Q-Safe-D. Uusi irrotettava GRD-koura. SWD-kaapeliharja. Standardisoitu lukitusjärjestelmä. Mobiiliverkon kautta etätuettu DC2-proportionaaliohjausjärjestelmä, jossa on monia älykkäitä toimintoja. Nämä antavat meille valtavaa teknistä etumatkaa”, kertoo Krister Blomgren

Engcon näkee toimintavuoden 2017 valoisana. Tavoitteena on edelleen kasvattaa liikevaihtoa ja pitää yritys edelleen kärkisijalla maailman johtavana valmistajana. Krister Blomgren mainitsee vuodelta 2017 muutamia tapahtumia, jotka ennakoivat vähintäänkin yhtä hyvää tulosta.Krister

”Olemme avanneet tänä vuonna toimiston Pohjois-Amerikkaan, esitelleet EC233:n, joka on enintään 33 tonnin kaivukoneisiin tarkoitettu tehokkain kauhanpyörittäjämme tähän mennessä. Lisäksi olemme tehneet miljoonainvestoinnit Strömsundin tehtaaseen. Vuosi täyttä toimintaa”, sanoo Krister Blomgren.

Hän arvioi, että Engcon on todennäköisesti miljardin kruunun luokassa seuraavaan tilinpäätökseen mennessä.

Osoituksena vahvasta taloudellisesta kehityksestä Engconin perustajalle Stig Engströmille myönnettiin Vuoden Perustaja 2017 -palkinto (Årets grundare 2017). 

Lue seuraavaksi