Uutiset

Työkoneet

Engcon EC233 sarjatuotannossa

Kallistuvia kauhanpyörittäjiä valmistava Engcon ilmoittaa, että enintään 33 tonnin painoisiin kaivukoneisiin tarkoitetun kauhanpyörittäjän EC233:n sarjatuotanto on nyt täydessä vauhdissa. Engconilta kerrotaan edelleen, että uutuuden kaikki testit ovat onnistuneet hyvin. EC233 korvaa näin uskollisen EC30-mallin, jota on myyty 90-luvun puolivälistä alkaen.

”Kaikki ensimmäisistä prototyyppitesteistä aina sarjatuotantoon saakka on sujunut erittäin hyvin”, sanoo Engconin kehityspäällikkö Fredrik Jonsson. Fredrik Jonsson kertoo edelleen, että järeää kauhanpyörittäjää ylikuormitettiin testimielessä laboratorioympäristössä ja sen jälkeen työympäristössä liian suurissa koneissa. Jonsson kertoo testien toteutuksesta:

”Kiinnitämme testattavat tuotteemme aina ensin voimakkaaseen hydrauliseen testilaitteeseen, jossa ennakolta valituilla voimilla ylikuormitamme niitä huomattavasti. Näin

Engcon EC233.

saamme erittäin hyvän kuvan mahdollisista, konstruktioon liittyvien puutteiden sijainnista.”

Kun laboratoriotestit on suoritettu, osaa prototyypeistä testataan ylisuurissa kaivukoneissa todellisissa käyttöoloissa, jotta nähdään vielä tarkemmin, kuinka kaikki toimii.

”Vaikka suoritamme ylikuormitustestejä laboratoriossa, todellisissa käyttöympäristöissä vallitsevat kuitenkin aivan toisenlaiset olosuhteet. Monia tekijöitä, kuten lämpötilan vaihteluja ja lukematonta murtomomenttien määrää, ei voi simuloida”, Fredrik Jonsson jatkaa. EC233-rototiltin sarjatoimitukset ovat jo täydessä vauhdissa pohjoismaisilla markkinoilla, ja kesäkuussa toimitukset alkavat myös Pohjoismaiden ulkopuolelle.

Tietoja EC233:sta:

24–33 tonnin painoluokan koneisiin

+- 45 asteen kallistuskulma

Suurin murtomomentti 340 kNm

Vakiona keskusvoitelu ja kallistussylintereiden kuormanpitoventtiilit

Valmius automaattiselle EC-Oil-öljyliitännälle

Vakiotyölaitekiinnikkeet: QS70 ja QS80 tartuntakouralla tai ilman sitä

OP.

Lue seuraavaksi