Uutiset

Työkoneet

Engcon asennettiin hämähäkkiin

Engcon toimittaa kallistuvat kauhanpyörittäjät maailman suurimpaan hämähäkkikaivukoneeseen. Euromach R145 pystyy nyt suorittamaan kaikki mahdolliset työvaiheet samasta sijainnista käsin jyrkissä maastoissa kiivetessään.

17 tonnia painava ja 255 hevosvoimaisella moottorilla varustettu Euromach R145 voi kutsua itseään maailman suurimmaksi hämähäkkikaivukoneeksi. Jotta siitä voidaan tehdä vielä entistäkin tehokkaampi, se varustetaan nyt Engconin kallistuvalla kauhanpyörittäjällä.

”On todella hienoa, että saamme toimittaa kauhanpyörittäjän maailman suurimpaan hämähäkkikaivukoneeseen”, Engcon Internationalin myyjä Peter Högberg sanoo.

Italialainen Euromach valmistaa hämähäkkikaivukoneita 1,5–17 tonnin kokoluokissa. Nämä koneet on rakennettu niin, että ne pystyvät kiipeämään jyrkässä maastossa, jonne tavanomaiset pyörä- ja tela-alustaiset kaivukoneet eivät pääse. Yhteistyö Euromachin kanssa on tapahtunut Engconin italialaisen jälleenmyyjän Spektran kautta.

”Olen yhdessä Spektran myyjän Antonio Stuccin kanssa spesifioinut EC219-mallin, joka sopii koneeseen täydellisesti”, Peter Högberg jatkaa.

Ketterä kiipeilijä, jossa on monia älykkäitä toimintoja

Euromach R145:ssä, jota kutsutaan myös nimellä Big Foot, on neljä hydraulista ja pyörillä varustettua ”jalkaa”, joita voidaan toisistaan riippumattomasti vetää sisään- ja ulospäin sekä leveys- että pituussuunnassa.

Tämän johdosta koneen työskentelyleveys on 2 430–4 740 ja pituus voi olla 5 900–6 700 millimetriä. Tämä tekee Big Footista myös ketterän kiipeilijän, joka pystyy painostaan huolimatta kulkemaan kohteisiin, joihin vain harva muu ajoneuvo pääsee.

Tilanteissa, joissa kone ei seiso paikallaan pyöriensä päällä, esiin voidaan kääntää lisäkynnet, joilla Big Foot voi tarrautua rinteisiin. Kun kone on siirtynyt paikalleen maastossa, esimerkiksi syvällä solassa, sitä on harvoin mahdollista siirrellä, ja tällöin rototiltistä on paljon hyötyä. Kauhanpyörittäjä toimii ikään kuin koneen rannenivelenä, minkä ansiosta Big Foot voi ainoastaan ylävaunua kääntämällä suorittaa toivotun työtehtävän.

”Juuri näin myös Euromach ajattelee, ja kauhanpyörittäjiemme avulla kuljettaja voi suorittaa kaikki mahdolliset työvaiheet samasta sijainnista käsin, mikä tekee tästä maailman suurimmasta hämähäkkikaivukoneesta vielä entistäkin tehokkaamman ja joustavamman”, lopettaa Högberg.

Lue myös: Engconiin lisää älyä.


Lue seuraavaksi