Uutiset

Työkoneet

Elinkaarisopimuksella tavoitteisiin

Metso on toimittanut satoja kiinteitä murskaus- ja seulontajärjestelmiä eri puolille maailmaa.

Metso on sopinut viiden vuoden mittaisesta elinkaaripalvelusopimuksesta Alderonin tytäryhtiön Kami Mine Limited Partnershipin kanssa. Sopimus liittyy Kamin rautamalmiprojektiin Labradorin länsiosassa Kanadassa. Sopimus sisältää laitoksen kaikkia laitteita koskevat huoltopalvelut sekä vara- ja kulutusosatoimitukset kuten Metson patentoidut Megaliner-myllyvuoraukset.

”Valitsimme Metson parantamaan laitteidemme luotettavuutta, mahdollistamaan täyskapasiteetin nopean saavuttamisen ja varmistamaan toteutettavuustutkimukseemme perustuvien haastavien huoltokustannustavoitteiden täyttymisen”, toteaa Alderonin toimitusjohtaja Tayfun Eldem. ”Sopimuksen myötä tavoitteiden saavuttaminen on mahdollista, ja samalla hankkeeseen liittyvät investoinnit pienenevät.”

Metso toimittaa myös Kami-projektin tärkeimmät laitteet, kuten autogeenimyllyn, kuulamyllyn, vaunujen kippauslaitteen ja esikaramurskaimen. Tuotantolaitteiden toimitukset on ajoitettu vuoden 2014 lopulle. Kaivos otetaan käyttöön arviolta vuoden 2016 syksyllä.

”Kami Mine Limited Partnershipilta saamamme tilaus on osoitus kyvystämme tuoda kestäviä tuloksia asiakkaidemme liiketoimintaan. Metso on nykyisin täyden palvelun yhtiö, ja pitkäaikainen huoltoyhteistyö kanssamme tuo jatkuvaa lisäarvoa asiakkaillemme. Elinkaaripalvelusopimuksissa Metso sitoutuu asiakkaan tuotantotavoitteisiin, ja saamamme korvaus perustuu asiakkaan tuotantokustannuksiin sekä niiden jatkuvaan alentamiseen”, sanoo Metson Kaivos ja maarakennuksen Palvelut-liiketoimintalinjan johtaja Juha Silvennoinen.

Nyt solmittu sopimus koskee malminjalostuksen koko mekaanista kunnossapitoa, ei vain Metson toimittamia laitteita. Metso toimittaa myös suunnittelu- ja valvontapalveluja, työvoimaa, käsityökaluja ja tarvikkeita ennaltaehkäisevään huoltoon, normaalin toiminnan ja kuormitushuippujen aikaisia huoltopalveluja, kulutusosien vaihtopalveluja, osienhallintaa ja muita laitteiden vaatimia huoltopalveluja.

Varmistaakseen, että Alderon ja muut alueen asiakkaat saavat jatkossakin ensiluokkaista palvelua, Metso on päättänyt avata vuonna 2014 kaivosasiakkaita palvelevan paikallisen huoltokeskuksen Labrador Cityyn Kanadassa.

Alderon on kanadalainen rautamalmiin erikoistunut kehitysyhtiö, jonka toimistot sijaitsevat Montrealissa, Vancouverissa, St. John’sissa ja Labrador Cityssä. Kami-hanke, josta Alderon omistaa kolme neljännestä ja HBIS jäljelle jäävän neljänneksen, sijaitsee Kanadan johtavalla rautamalmialueella, ja sitä ympäröi kolme toiminnassa olevaa rautamalmikaivosta.

Lue seuraavaksi