Uutiset

Työkoneet

Elävää kuvaa Volvon E-sarjan kaivukoneista

Volvo Construction Equipment marssitti ConExpoon uudet Stage IV-mallit.

Uudessa EC380E-kaivukoneessa moottori on D13J ja teholukema on 225 kilowattia. Volvo lupaa polttoaineen kulutuksen laskeneen jopa yhdeksän prosenttia D-malliin verrattuna. Hydraulikkaan on ohjelmoitu viis erilaista työaluetta raskaasta P (Power max) toiminnosta aina automaattiseen tyhjäkäynnille palauttamiseen asti (Idle).

Kuljettaja voi ohjelmoida moottorin myös sammumaan kokonaan tietyn tyhjäkäynti ajanjakson jälkeen. Ohjaamossa on nyt yksinkertainen näyttö, joka kertoo koko ajan hetkellisen ja jatkuvan polttoaineen kulutuslukeman.

 

Uuteen Volvo Stage IV -moottoriperheeseen kuuluvat mallit D4 (nelisylinterinen 80-115 kW) sekä kuusimukiset D6 (100-180 kW), D8 (160-250 kW), D11 (235-265 kW), D13 (220-329 kW) ja kuvan D16 (350 kW). Sylinteritilavuudet ovat haitarilla 4,1-16,1 litraa.

Tämä tarkoittaa Volvon kohdalla sitä, että maarakennuskoneissa käytettäviin moottoreihinkin on siis asennettu partikkelisuodattimien lisäksi myös SCR ja Volvon kuorma-autoista jo tuttu AdBlue.

Perä on lisäkomponenttien takia aika pullea uusissa Volvonkin kaivukoneissa, jossa peltien alle on partikkelisuodattimen lisäksi nyt piilotettu pakokaasujen jälkikäsittely-yksikkö, joka nostaa ylävaunun korkeutta eniten takaa oikealta.

Volvot EC380E ja EC480E.

Uusia E-sarjalaisia voidaan odottaa Suomeen syksymmällä kesän jälkeen, kerrotaan Volvolta.

Sitten vielä pieni katsaus eteenpäin. GaiaX on satsaus tulevaisuuteen. Täysin sähkökäyttöinen ja tabletilla ohjattava kaivukone on Science Fictonia reaaliajassa. Kone oli lihaa ja verta ConExpo-näyttelyssä. Tulevaisuus on jotain Blade Runnerin ja Star Warsin välimaastosta.

Vaikka Volvo on muuntanut jo 3D-piirustuksiaan raudaksi, saadaan näitä avaruusajan vermeitä vielä odottaa vuosia. Tälle projektille takarajaksi on otettu vuosi 2030.

Silloin Star Wars laskeutuu sinunkin työmaallesi.

May the electronic Force be with You.

Lue seuraavaksi