Uutiset

Työkoneet

Doosanin uusi materiaalinkäsittelykone Puolaan

Puolalainen jäte- ja kierrätysalan yritys ZUO International on käyttänyt konetöissään tähän asti vain pyöräkuormaajia. Nyt yritys on päättänyt hankkia ensimmäisen materiaalinkäsittelykoneensa. Koneeksi valikoitui Doosanin uusi pyöräalustainen DX250WMH‑5. Se hankittiin vastaamaan koko ajan kasvavan materiaalivirran käsittelystä sekä parantamaan työskentelytehoa.

“Tämän uuden koneen avulla pystymme takaamaan parhaan mahdollisen työtehon. Siitä syystä päädyimme materiaalinkäsittelykoneeseen perinteisesti käyttämiemme pyöräkuormaajien sijaan. Koneella on helppo erotella materiaaleja kasasta tai syöttää tavaraa kierrätysmurskaimelle. Kun kuljettaja istuu korkealla, näkee hän hyvin kaikkiin työskentelyyn liittyviin kohteisiin”, sanoo Rafal Kościukiewicz ZUO Internationalilta.

Viiden kauppa

Hankintapäätös tehtiin vertailemalla viiden eri valmistajan tuotteita. Parhaan tarjouksen esitti Doosanin Puolan valtuutettu jälleenmyyjä Grausch. Tarjottu konepaketti täytti kaikki sille asetetut vaatimukset ja vieläpä edullisimpaan hintaan.

“Doosan DX250WMH‑5 täytti kaikki asettamamme vaatimukset. Hyvä suorituskyky ja 11 metrin ulottuvuus tekevät koneesta erinomaisen työkalun raskaidenkin materiaalien käsittelyyn. Uutta konetta käytetään materiaalinsyöttöön niin kierrätysmurskaimelle kuin seuloille. Laite soveltuu hyvin myös bulkkimateriaalin käsittelyyn”, jatkaa Kościukiewicz.

Hän painottaa myös muita tärkeitä ominaisuuksia, jotka johtivat Grauschin tarjouksen valintaan.

“Koneen 6-sylinterinen ja 6-litrainen moottori on riittävän suuri tämän kokoluokan koneeseen. Näin se tarjoaa parhaat mahdolliset ominaisuudet. Yllätyimme myös ohjaamon alhaisesta melutasosta. Se oli paljon hiljaisempi kuin kilpailijoilla”, toteaa Kościukiewicz.

Mietintää aiheutti myös materiaalinkäsittelykoneen syöttöteho kierrätysmurskaimelle. Pyöräkuormaajissa on käytetty neljän kuutiometrin kauhaa, kun taas uudessa materiaalinkäsittelykoneessa on viisilapainen koura, jonka tilavuus on 0,6 kuutiometriä.

Rafal Kościukiewicz vakuuttaa, että nämä huolet osoittautuivat turhiksi. Uusi kone on nopea ja työkierrot lyhyitä, joten työskentelynopeudessa pärjää hyvin pyöräkuormaajille.

“Doosanin materiaalinkäsittelykone täyttää kaikki odotuksemme. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen. Kone tekee sen, mitä siltä odotetaan. Kuljettajamme ovat tyytyväisiä koneen voimavaroihin sekä tilavaan ja mukavaan ohjaamoon”, summailee Kościukiewicz kokemuksia uudesta koneesta.

Paikallista yhteistyötä

Kościukiewicz on myös tyytyväinen paikallisen Doosan-jälleenmyyjä Grauschin toimintaan.

“Kone toimitettiin ajallaan ja yhteistyö myyjien ja huoltovastaavien kanssa sujui ja sujuu moitteettomasti. Ostimme pari vuotta sitten Grauschilta Doosan DX300LC-5 -telakaivukoneen, joten kokemusta yhteistyöstä jo on. Sillä koneella on nyt ajettu jo yli 5 000 tuntia. Säännöllisten huoltojen myötä kone on edelleen erittäin hyvässä kunnossa, eikä siinä ole esiintynyt mitään vikoja. Olemme erittäin tyytyväisiä Grauschin huoltopalveluun”, kiittelee Rafal Kościukiewicz lopuksi.

Testattua tekniikkaa

Doosanin 25 tonnin materiaalinkäsittelykone DX250WMH‑5 esiteltiin vuoden 2019 alussa. Se perustuu 21 tonnin pyöräalustaiseen DX210W‑5-kaivukoneeseen. Kone suunniteltiin kovaan käyttöön, kuten romumetallin käsittelyyn. Koneessa on tehdasasenteinen sähkögeneraattori sähkömagneetin käyttöä varten. Lisäksi koneeseen on asennettu suojakaaria, lisätyövaloja ja umpikumirenkaat. Näin jätteiden käsittelystä saadaan turvallisempaa.

Doosan DX250WMH‑5:ssä on vakiona DoosanConnect-telematiikkajärjestelmä. Se lähettää paikkatietoa sekä koneen käyttöön ja toimintoihin liittyvää tietoa omistajalle, jälleenmyyjälle ja Doosanille. Tieto välittyy vastaanottajille verkon kautta niin tietokoneisiin kuin älypuhelimiin.

Telematiikkajärjestelmän avulla koneenomistaja voi helposti valvoa Doosan-kalustoaan sekä seurata koneiden huoltovälejä. Näin yleiset kulut saadaan pysymään alhaisina.


Doosan-maarakennus- ja materiaalinkäsittelykoneet tuo maahan ja jälleenmyy RealMachinery Oy.


Lue seuraavaksi