Uutiset

Työkoneet

Doosan ja Engcon panostavat yhdessä Eurooppaan

Doosan ja Engcon ovat solmineet sopimuksen yhteistyön laajentamisesta Euroopassa. Syksyllä toimitetaan ensimmäiset Doosan-kaivukoneet, jotka on valmisteltu tehtaalla käytettäväksi yhdessä Engconin kallistuvan kauhanpyörittäjän, ohjausjärjestelmän ja kiinnikkeiden kanssa.

Yhteistyö tarkoittaa, että kaivukonevalmistaja Doosan valmistelee Eurooppaan toimitettavat kaivukoneensa tehtaalla Engconin ohjausjärjestelmää, kiinnikkeitä ja kauhanpyörittäjää varten. Ensimmäiset edellä mainituilla valmiuksilla varustetut Doosan-kaivukoneet lähtevät asiakkaille syksyllä 2019.

”Tämä hyödyttää loppuasiakkaitamme, sillä näin he saavat koneensa käyttövalmiiksi paljon nopeammin – heidän ostamassaan kaivukoneessa on jo valmiiksi valmius Engconin lisälaitteille. Tämä on tärkeä askel pyrkimyksessämme parantaa jatkuvasti palveluamme”, Engconin toimitusjohtaja Krister Blomgren kertoo.

Kauhanpyörittäjä voi tehostaa kaivutyötä jopa 50 prosenttia. Muita vahvoja perusteita ovat muun muassa turvallisuuden parantuminen ja ympäristövaikutusten väheneminen. Yhä useammilla markkina-alueilla onkin havaittu Engconin tuotteiden tarjoama potentiaali ja se, miten ne tehostavat ja kehittävät työtä. Pitkän aikavälin tavoitteena on laajentaa yhteistyö kattamaan Euroopan lisäksi myös koko maailma.

”Tuotteemme ovat olleet pitkään pohjoismainen ilmiö, mutta nyt selkeänä suuntauksena on, että Eurooppa alkaa avautua kauhanpyörittäjiemme ja järjestelmiemme käytölle, ja tällöin Engcon-valmiudella varustetut kaivukoneet ovat kätevä tapa tavoittaa enemmän loppuasiakkaita”, jatkaa Blomgren.

Sekä Doosan että Engcon näkevät kaivukoneen työlaitealustana, joka korvaa muita koneita. Kun kauhanpyörittäjän kanssa käytetään automaattista pikakiinnikettä, työlaitteet on helppo vaihtaa, mikä tekee työskentelystä joustavampaa ja tehokkaampaa.

Doosan Infracore Europe Marketing Communications Manager Kevin Lynch kommentoi seuraavasti:

”Olemme iloisia, että Engcon on yksi kumppaneistamme. Tämän markkinan vahvan kasvun johdosta kumppanuutemme tulee lisäämään työn tehokkuutta ja vastaa näin jälleenmyyjiemme ja asiakkaidemme toiveisiin”

Osana yhteistyötä Doosan ja Engcon osallistuvat myös yhdessä erilaisille messuille ja tapahtumiin. Ensimmäinen virallinen yhteinen tapahtuma on Quarry Days Prahan lähellä Tšekissä 17.–19. syyskuuta. Quarry Days on tarkoitettu jälleenmyyjille, joita on kutsuttu kaikkialta Euroopasta. Jälleenmyyjät voivat kokeilla siellä erilaisia koneita, oppia lisää uudesta tekniikasta ja kysyä tuotteista.

Lue seuraavaksi