Uutiset

Työkoneet

Deutz – kurkistus tulevaisuuteen

EU Stage V -vaihe on tulossa voimaan lähitulevaisuudessa. Vuonna 2019 se otettaneen käyttöön alle 56 ja yli 130 kilowatin tehoisissa dieselmoottoreissa. Ja vuodesta 2020 alkaen määräykset tullaan ulottamaan teholuokkiin 56-130 kilowattia.

Tiukentuvien päästömääräysten johdosta Deutz tuo markkinoille alkuvuodesta 2019 dieselmoottoreidensa rinnalle LPG -kaasumoottoriversiot suosituista 2.2 ja 2.9 -moottorisarjoista. Moottorityypit ovat suosittuja materiaalinkäsittelyn sovelluksissa, kuten esimerkiksi trukeissa, henkilönostimissa ja pienissä pyöräkuormaajissa.

Deutz-tuotevalikoima, Stage V -teollisuusmoottorit, iskutilavuus < 3 l

”Suomalaisiakin kiinnostavat CNG -kaasumoottoriversiot ovat jo tuotekehityslinjalla ja esisarjoja tullee saataville alkuvuodesta 2019. Tosin vielä tässä yhteydessä tarkoitetaan saatavuudella sitä, että moottoreita on silloin tilattavissa ja toimitusaikoja on vaikea arvioida näin pitkälle tulevaisuuteen”, kertoo Henrik Hieta Oy Grönblom Ab:n Deutz-myynnistä.

Kaasukäytöllä päästään valmistajan mukaan Stage V -päästötasolle ilman kalliita pakokaasujen jälkikäsittelylaitteita- Pelkkä kolmitoimikatalysaattori riittää. Lisäksi kaasulla palaminen tapahtuu niin puhtaasti, että moottoreita voi käyttää tietyin edellytyksin sisätiloissa.

Deutz on tunnettu työkoneiden dieselmoottoreistaan, olivatpa sovellukset sitten kiinteitä generaattoreita, liikkuvia työkoneita tai kelluvia aluksia. Siitä huolimatta kaasukäyttö ei ole uusi asia, sillä jo yhtiön alkujuurien ensimmäinen kone vuonna 1867 oli kaasukäyttöinen. Kaasukäyttöisiä paikallismoottoreita on ollut valikoimissa jo pitkään, kuten ilmajäähdytetty G 914 ja nestejäähdytteiset TCG 2015 V6- ja V8- moottorit.

”Laitevalmistaja saa näin meidän kauttamme mahdollisuuden tarjota asiakkailleen tulevaisuudessa samaa konetta joko kaasu- tai dieselkäyttöisenä, sillä moottorisarjojen koko, varusteet ja liitettävyys vastaavat toisiaan. Käytännössä pystytään jo suunnitteluvaihessa varaamaan tilaa mahdollisille kaasusäiliöille tai dieselmoottorin pakokaasujen jälkikäsittelylle. Näin saadaan aikaiseksi laitteen voimantuotolle laaja vaihtoehtokirjo”, päättää Hieta.

Deutz-moottoreihin voi tutustua myös tulevassa Maxpo-näyttelyssä (7.-9.9.2017), osastolla E50. OP.

Lue seuraavaksi