Uutiset

Työkoneet

Delete ja ABO kumppaneina Koverharissa

Delete ja ABO Belgium (ABO) ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka mukaan he tuovat markkinoille 30 000 tonnia Koverharin terästehtaan purussa syntyviä raudan sivutuotteita. ABO aikoo valmistaa ja myydä materiaaleja käytettäväksi uudelleen rauta- ja terästeollisuudessa.

Delete hankki Koverharin terästehtaan FNsteel Oy Ab:n konkurssipesältä elokuussa 2014. Konkurssipesä ja Delete solmivat sopimuksen, jonka mukaan jälkimmäinen purkaa tehtaan. Purkutyön lisäksi Delete kierrättää myös 30 000 tonnia raudan sivutuotteita, jotka ovat kerääntyneet tuotantopaikalle vuosien aikana.

Delete valitsi asiantuntevan ABO Belgiumin hoitamaan sivutuotteiden kierrättämisen yhteistyössä Deleten kanssa. Sivutuotteet esikäsetellään käytettäväksi uudelleen rauta- ja terästeollisuudessa raaka-aineena.

Materiaalin esikäsittelyprosessiin sisältyy kuonan poisto-, erottelu-, irrotus- ja seulontatoimintoja. Esikäsittelyn jälkeen tuoteet myydään ABO:n kattavan verkoston kautta Euroopan rauta- ja terästeollisuudelle.

Yhteistyösopimukseen kuuluvat seuraavat tuotteet: raakarautalaatta, teräslaatta, kuonapatojen teräskappaleet, väliallas ja 20–80-millimetrinen teräsromumurske.

Lue seuraavaksi