Uutiset

Työkoneet

Delete esittelee purkulaskurin

Delete lanseerasi omakoti- ja pientalojen purkajille tarkoitetun purkulaskurin. Laskurin avulla voi tehdä helposti arvion kiinteistön tai useamman kiinteistön purkutyön kustannuksista. Laskurimme avulla saat muutamassa sekunnissa hinta-arvion kaikille kokonaispinta-alaltaan yli 50-neliöisille kiinteistöille.

Laskuri soveltuu esimerkiksi omakotitalon rakentamista suunnitteleville tai tontinostajille. Usein omakotitalon tai kesämökin rakennuspaikaksi on tarjolla tontti, jonka vanha rakennus tulee purkaa pois ennen kuin uusi rakennus voidaan rakentaa tilalle. Tontin ostotilanteessa on syytä olla tiedossa, mikä vanhan rakennuksen purkukustannusarvio on.

Samoin laskurista on helpotusta kiinteistönvälittäjille, jotka myyvät kohteita, joissa tontti myydään olemassa olevan, mahdollisesti jopa purkukuntoisen talon kanssa, sillä ajatuksella, että uusi omistaja rakentaa tilalle uuden talon. Tällöin asiakkaalle eli tontin ja purettavan talon ostajalle on hyödyllistä kertoa kustannusarvio talon purusta jo esittelyhetkellä.

”Purkulaskurin antama hinta-arvio muodostuu purettavien kokonaisneliöiden, sijainnin sekä talojen tai rakennusten ominaisuuksien ja taustatietojen kuten haitta-aineiden, öljylämmitteisyyden ja kellaritilojen mukaan. Lopuksi hinta-arvion saatujaan laskija voi halutessaan pyytää tarjouksen kohteen purusta Deleteltä,” kertoo Deleten markkinointijohtaja Petri Uomala purkulaskurista.

Laskuri pyytää tietoja myös talon haitta-ainekartoituksen tilasta. Haitta-ainekartoitus on tehtävä ennen varsinaista purkutyötä. Mahdollisesti löytyneet haitta-aineet, kuten asbesti, puretaan pois haitta-ainepurkuna ennen koko rakennuksen purkamista. Purkukustannusarviossa otetaan huomioon myös mahdollisen öljylämmitteisen talon vanhan öljysäiliön poispurkaminen ja asianmukainen käsittely.

Delete tarjoaa omakotitalojen, kesämökkien ja muiden pienpurkukohteiden purkajille myös Deleten purkuoppaan. Rakennuksen purkaminen on mittava operaatio, johon on syytä valmistautua huolella. Olipa sitten kyseessä omakotitalo tai mökki, vaatii purkutyö ammattitaitoa, oikeat työvälineet ja ammattitaitoiset tekijät. Purkutyö sisältää monia purkua alustavia toimenpiteitä, joilla voidaan sekä säästää rahaa, että minimoida mahdollisia ongelmia ja varmistua, että työ on turvallisesti tehty. OP.

Lue vinkkejä Deleten purkuoppaasta.

Lue seuraavaksi