Uutiset

Työkoneet

CRC Crick paljastaa vuodot ja halkeamat nopeasti

Tiesitkö, että vuotojen ja halkeamien paikantaminen on mahdollista vain muutamalla kemikaalin suihkauksella? CRC Crick on kolmesta tuotteesta koostuva NDT-menetelmä (Nondestructive testing), joka paljastaa piilevät viat helposti ja edullisesti ilman, että kohteen rakennetta joudutaan vahingoittamaan.

CRC Crick -setti koostuu kolmesta tuotteesta: Crick 110 -liuotinpuhdistusaineesta, Crick 120 -tunkeumanesteestä sekä Crick 130 -kehitespraysta. Oikein käytettynä menetelmä paljastaa pienetkin säröt kaikista materiaaleista niin, että ne on helppo havaita paljaalla silmällä. Sopii käytettäväksi esimerkiksi putkiin, runkoihin, polttoainesäiliöihin ja hitsaussaumoihin. Crick-tuotteiden lisäksi tarvitset operaatioon puhdistusliinoja sekä suojakäsineet.
Huom! CRC Crick -tuotteet myydään erikseen.


CRC Crick – Näin etenet

Puhdistus

Puhdista huolellisesti tutkittavat alueet. Viimeistele puhdistus suihkuttamalla Crick 110 -liuotinpuhdistajaa koko alueelle. Muista käyttää suojakäsineitä! Pyyhi pinta puhtaaksi imukykyisellä puhdistusliinalla ja anna kuivua täysin ennen siirtymistä seuraavaan vaiheeseen.

Tunkeumaneste

Ravista Crick 120 -purkkia huolellisesti ennen käyttöä. Suihkuta tunkeumanestettä ohut, tasainen kerros koko tutkittavalle pinnalle. Anna aineen tunkeutua 15 minuutin ajan. Kun aine on vaikuttanut, suihkuta Crick 110 -puhdistusainetta liinalle ja pyyhi ylimääräinen punainen tunkeumaneste pois pinnoilta.

Kehite

Ravista Crick 130 -kehitepurkkia vähintään minuutin ajan ennen levittämistä. Suihkuta kehitettä tasaisesti noin 20 senttimetrin etäisyydeltä kohteesta. Älä suihkuta liian paksua kerrosta, sillä se vaikeuttaa punertavan tunkeumanesteen pintaan nousua! Anna vaikuttaa vähintään seitsemän minuutin ajan.

Lopputarkastus

Kun kehite on vaikuttanut riittävän pitkään, osoittaa pintaan noussut tunkeumaneste kohdat, joissa esiintyy halkeamia, säröjä tai haurastumista. Mikäli väri on voimakas, on halkeama syvä. Vaaleampi väri puolestaan osoittaa haurastuneet, murtumisvaarassa olevat kohdat. Kun tarkastus on tehty, kohteen voi jälleen puhdistaa Crick 110 -puhdistusaineella.

CRC-tuotteet tuo maahan Oy Kaha Ab.


Lue seuraavaksi