Uutiset

Työkoneet

ConExpoa myös tietoverkoissa

Maaliskuun alussa pidetty ConExpo-näyttely Las Vegasissa toimi maailman tämän vuoden päänäyttelynä maarakennusalalla, kun Bauma (2016) ja Intermat (2015) vetävät henkeä. Las Vegasin kiihkeässä sykkeessä, 2400:lla osastolla oli esillä uutuuksiakin, joita löydät koottuna näiltä Konepörssin sivuiltakin sekä Konepörssistä 4/2014, joka ilmestyy 27.3.2014 eli juuri Mansen Mörinöiden alla.

Pääpaino maarakennuskoneuutuuksissa on nyt Stage IV -malleissa. Päivitys tähän viimeiseen päästöluokkaan on siis alkanut vauhdilla. Etunenässä kulkevat Caterpillar, Komatsu ja Volvo. Näyttelyssä vieraili noin 130 000 kävijää, mikä on yhdeksän prosentin kasvu edelliskertaan verrattuna.

Viime vuodet ovat olleet kiihtyvää moottorisäädösten kanssa taistelua ja maljan täyttyessä siltä osin, kehitystyö suunnataan jatkossa muihin ominaisuuksiin, kuten entistä käyttäjäystävällisempiin koneisiin ja etenkin erilaisiin koneohjaus- ja seurantajärjestelmiin. Automatiikka tulee varmasti lisääntymään lähivuosina.

Nämä olivat myös ensimmäiset todelliset virtuaalimessut. Valmistajat hyödynsivät nyt toden teolla internet- ja Facebook-sivujaan sekä Youtube-kanaviaan. Materiaalia verkoissa ja somessa liikkui ja liikkuu runsaasti. Voidaan puhua jo informaatiotulvasta.

Oheisessa videossa näyttelyorganisaation oma Youtube-kanava summaa viikon antia.

Lue seuraavaksi