Uutiset

Työkoneet

ConExpo 2020: Engcon keräsi somevaikuttajat osastolleen

Kallistuvat kauhanpyörittäjät ovat parantaneet kaivukoneen kuljettajien toimintaedellytyksiä ympäri maailman – sen voivat todistaa myös Engconin ConExpo-messuille Las Vegasiin kutsumat, konealan somevaikuttajat (influencerit).

Kallistuvien kauhanpyörittäjien tarina sai alkunsa Ruotsissa noin 30 vuotta sitten. Monet kaivukoneiden kuljettajat ovat kasvaneet alalle ja saaneet näin olla jo nuorella iällä ainakin ohjaamossa ja joskus jopa puikoissa. Uusi tekniikka mahdollistaa osaltaan perinteen jatkumisen kaivukoneyrittäjien perheissä ja houkuttelee nuoria kuljettajan ammattiin.

Dirt Ninja alias Tom Gardocki purkamassa taloa.

Kuljettajat etsivät älykkäitä kaivutekniikka- ja varusteratkaisuja ja käyttävät paljon aikaa seuratakseen alan kehitystä muun muassa sosiaalisissa medioissa, joihin on syntynyt joitain todella merkittäviä vaikuttajia eli ”influencereita”.

Nämä vaikuttajat antavat jatkuvasti vinkkejä tuotteista ja fiksuista tavoista suorittaa erilaisia työvaiheita, ja heillä on tuhansia seuraajia, jotka inspiroituvat heidän postauksistaan.

Esimerkiksi yhdellä influencereista, Rock Structuresilla (kuva yllä) on noin 75 000 seuraajaa Instagramissa. Ryan Goodfellow pitää Engconin tuotteista niin paljon, että on järjestänyt niille omat demopäivät, näyttääkseen muille kaivukoneenkuljettajille, miten käteviä ne ovat.

Dirt Ninjalla eli Tom Gardockilla on noin 62 000 seuraajaa YouTubessa ja yli 40 000 Instagramissa.

Ilmiö on vahvin Yhdysvalloissa – ja jotkut näistä amerikkalaisista trendien luojista ovat testanneet myös Engconin tuotteita.

Engcon on nyt erittäin ylpeä voidessaan tehdä yhteistyötä joidenkin toimialan suurimpien vaikuttajien kanssa. He ovat edelläkävijöitä alallaan ja investoineet jo varhaisessa vaiheessa kauhanpyörittäjiin ja automaattiseen öljyliitäntään.

Shamrock Earthworksin Instagram-tilille tästä.

ConExpossa Dirt Ninja, Rock Structures, Shamrock Earthworks (Sean Coghlan) ja DC Excavation (Dane Cotten) ovat Engconin osastolla paikalla kertomassa kokemuksistaan ja ajamassa työnäytöksiä Engconin kauhanpyörittäjillä.

DC Excavation Instagram-tilille tästä.

Tom Gardocki on tuttu mies Konepörssin lukijoillekin. Tässä tarinaa muutaman vuoden takaa: Bobcattia Amerikanmaalla.Lue seuraavaksi