Uutiset

Työkoneet

Combiliftiltä uusi, dynaamisella 360 asteen ohjauksella varustettu monitietrukki

Combilift lanseerasi ensimmäisen C4000-trukkimallinsa vuonna 1998. Sen monisuuntainen ja helppo liikkuvuus on ollut valmistajan tuotemerkki koko sen laajassa tarjonnassa. Nyt 24 vuotta myöhemmin ja tuhansien tutkimus- ja tuotekehitystuntien jälkeen siirrytään liikkuvuudessa aivan uudelle tasolle.

Uusi Combi-MR4 on sähkökäyttöinen ja neljäpyöräinen monitietrukki työntömastolla. Se liikkuu ketterästi kaikkiin suuntiin. Combiliftin uusi Dynamic 360°™ -ohjausjärjestelmä, jossa jokainen yksittäinen pyörä kääntyy itsenäisesti. Näin trukin kulkusuuntaa voi muuttaa äärettömästi sen liikkuessa; ajo eteen, sivulle, paikallaan pyörintä ja rapuohjaus. Järjestelmä mahdollistaa tarkat liikkeet. Uuden trukkimallin nimi on kokonaisuudessaan Combi-MR4 Dynamic 360.

Tavoitteena oli kehittää kaikkiin suuntiin jouhevasti liikkuva trukki. Combi-MR4-malli on tarjolla kahtena versiona; 2,5–3,0 tai 3,5–4,0 tonnia nostavina versioina. Minimi käytäväleveys niille on 2 265 millimetriä. Trukin kaksi vetävää pyörää ovat koneen takana. Edessä on kaksi pienempää pyörää. Etutason korkeus on 380 millimetriä.    

Combi-MR4:llä pystyy käsittelemään helposti niin pitkää kuin lavatavaraa. Myös kuljettaja on huomioitu uuden mallin kehityksessä; ergonomia, hyvä näkyvyys, monitoiminen joystick myös maston toiminnoin ja sähköisesti tehostettu ohjaus. Isot vetävät umpikumipyörät takana takaavat optimaalisen vetopidon ulkokäytössä, mahdollistaen samalla trukin keveän ja tarkan ohjauksen.        

Tämän ketterän ajon takana on Combiliftin uutta tuotekehitystä edustava Dynamic 360°™ -ohjausjärjestelmä. Sen myötä kuljettaja pystyy ohjaamaan trukin mihin tahansa suuntaan missä tahansa asennossa ilman ajomoodin vaihtoa. Ohjauspyörän lisäksi ohjaukseen käytetään joystickin kääntöä vasemmalle tai oikealle.

4,5 tonnin malli kehitettiin jälleenmyyjien pyynnöstä perustuen 3-tonnisen kokemuksiin. Hollantilainen rakennustarvikkeita toimittava yritys on käyttänyt Combiliftin koneita jo yli 15 vuotta. Combilift toimittaa pian tälle yritykselle näitä uusia Combi-MR4-trukkeja, jolloin vastaavantyyppisten Combiliftin koneiden lukumäärä lähentelee jo kahtakymmentä.       

“Uskon vakaasti, että tämä uusi Combilift Combi-MR4 Dynamic 360 -sähkötrukkimalli kasvattaa asiakaskuntaamme. Tulemme esittelemään uuden Combi-MR4:n jälleenmyyjillemme ja asiakkaillemme LogiMAT -logistiikkamessuilla Saksan Stuttgartissa toukokuun lopulla (31.5–2.6.)”, sanoo Combiliftin toimitusjohtaja Martin McVicar.   


Combilift-trukit tuo maahan ja jälleenmyy Logisnext Finland Oy.Lue seuraavaksi