Uutiset

Työkoneet

Caterpillarin autonominen järjestelmä ennätykseen

Caterpillar ilmoittaa kuljettaneensä autonomisesti liikkuvilla kiviautoillaan jo kaksi miljardia tonnia kiveä maailman eri kaivoksilla. Viimeisten 16 kuukauden aikana kuljetusmäärä on kasvanut puolella. Marraskuussa 2018 nimittäin rikkoontui miljardin tonnin raja. Kaikkiaan asiakkaiden käytössä on Cat® MineStar™ Command -järjestelmään kytkettyjä kiviautoja jo 276 kappaletta, joilla on ajettu yhteensä lähes 68 miljoonaa kilometriä.

Caterpillarin omien Cat 789D-, 793D-, 793F- ja 797F -kiviautojen lisäksi eri asiakkaiden käytössä on autonomiseen järjestelmään kytkettyinä myös ilman kuljettajaa liikkuvia Komatsu 930E -kiviautoja.

”Vain vähän yli kuudessa vuodessa olemme kuljettaneet turvallisesti kaksi miljardia tonnia kiveä. Kyseessä on virstanpylväs, jonka saavutimme huomattavasti nopeammin kuin kilpailijamme”, sanoi Sean McGinnis, MineStar Solutions -tuotepäällikkö.

”Tämä saavutus tekee Commandista tuottavimman kaupallisesti saatavan ratkaisun kaivoksille, ja se on jotain, mitä kaivosalan ammattilaiset tulevat huomaamaan.” Autonominen ”Command for Hauling” kiviautoihin lanseerattiin vuonna 2013.

”Nytkin järjestelmää ollaan ottamassa käyttöön uusissa kaivoksissa ja kivianeksen tuotantolaitoksissa. Yhä useammat asiakkaat pääsevät huomaamaan järjestelmän korkean turvallisuuden ja tuotannon kasvun”, jatkaa McGinnis.

”Cat® MineStar™ Commandin suuren suosion yksi syy on se, että kuuntelemme asiakkaitamme ja kehitämme järjestelmää yhdessä heidän kanssaan.”

Viime vuosina myös autonomiset puskukoneet, poralaitteet ja maanalaiset kuormaajat on liitetty osaksi Command-systeemiä. Jokaiselle asiakkaalle räätälöidään parhaiten sopiva kokonaisuus.

”Kaivoskoneiden autonomisen käytön lisääntymiselle ei näy loppua. Parhaillaan neuvottelemme useiden suurien kaivosyhtiöiden kanssa prosessien laajentamisesta ja muuttamisesta autonomiseen suuntaan”, päättää McGinnis.

Myöhemmin tänä vuonna Caterpillar tulee esittelemään sähkökäyttöisen ja autonomiseen järjestelmään liitettävän Cat 794 AC -kiviauton.

Autonomisen Cat® MineStar™ Command -järjestelmän edut ovat Caterpillarin mukaan kiistattomat. Kaivosyhtiöt hyötyvät kiviautojen tuottavuuden kasvusta, paremmasta käyttöasteesta sekä alennetuista kustannuksista.


Lue seuraavaksi