Uutiset

Työkoneet

Caterpillarilta monikäyttöisyyttä purku- ja maarakennushommiin – Cat® 352 UHD

Cat® 352 UHD Ultra High Demolition -kaivukone (65 t/304 kW) on suunniteltu korkeiden rakenteiden purkutöihin erilaisilla lisälaitteilla, kuten pulveroijilla, leikkureilla, kourilla, iskuvasaroilla jne. Puomi ja puomin varsi ovat vaihdettavissa työkohteen mukaan. Tarjolla on suoraa tai taivutettua puomia. Vaihto onnistuu valmistajan mukaan kahdelta mieheltä vartissa ilman erikoistyökaluja. Cat 352 UHD:ssä on levitettävä alavaunu sekä kuljettajaa opastava turvajärjestelmä (Active Stability Monitoring, ASM), joka kontrolloi reaaliajassa koneen vakautta sekä työlaitteen sijaintia.

Suoritusarvoja

UHD-varustein Cat 352:n ulottuvuus pystysuoraan (työlaitteen kiinnitystappiin) on 28 metriä ja vaakaulottuvuus on 15,8 metriä. Näillä arvoilla pystytään tekemään 8–9-kerroksisten talojen purkuja. Sähköisesti esiohjattujen toimintojen myötä tekeminen on valmistajan lupausten mukaan tarkkaa. Työlaitteen maksimipaino on 3 700 kilogrammaa.

Alavaunun leveys on työskentelyn aikana 4 000 millimetriä. Siirron ajaksi se voidaan kaventaa 3 000:een (600 mm:n telalapuilla).

Kaivupuomi- ja kauhanvarsivaihtoehtoja on useita. Kaivuvarustein päästään 6,67 metrin maksimi syvyyteen sekä 11,9 metrin ulottuvuuteen maan tasalla.

Cat 352:ssa on Cat C 13 -dieselmoottori, tehoa 304 kilowattia (408 hv). Moottori täyttää Stage V- päästönormit. C 13 pystyy hyödyntämään myös biodieseliä (B20). Kuljettaja voi valita kolme eri ajotilaa työkohteen mukaan.

Uusi hydrauliikkakäyttöinen tuulettajan puhallinmoottori pitää polttoaineenkulutuksen kurissa. Tuulettajan siipien pyörimissuunta on vaihdettavissa. Koneessa voidaan käyttää puomista riippuen erilaisia Caterpillarin lisävarusteita/-toimintoja (Grade, swing e-fencing, Cat Payload -vaaka, VisionLink jne).

Kuljettajalle turvalliset ja mukavat olot

Cat:n purkukone on suojattu putoavilta esineiltä ja rakenteilta (FOGS). Etu- ja kattolasi on laminoitu. Ne täyttävät P5A-iskuluokituksen. Ohjaamo kallistuu 30 astetta ylöspäin, jolloin näkyvyys työkohteeseen paranee ja näin myös tuottavuus. Etu- ja kattolasin suuntaispyyhkijöissä on kolme eri nopeusasetusta sekä ”pissapoika”. Istuimessa on vakiona lämmitys ja jäähdytys. Koneen takaa ja oikealta sivulta saadaan kamerakuvaa näytölle.

Ohjaamon tärinää on saatu valmistajan mukaan vähennettyä jopa puolella uusien vaimenninkumien avulla.
UHD-malleihin saa puomin päähän kameran, jonka avulla kuljettaja näkee näin työlaitteen lähelle. Audiojärjestelmässä on bluetooth-liitäntä älypuhelinta varten. Näin onnistuvat handsfree-puhelut työnteon lomassa.

Joystickien kaikkien painonappien toiminnot ovat ohjelmoitavissa. Asetukset voidaan määritellä kuljettajakohtaisesti. Hydrauliikkaöljyn automaattinen lämmitystoiminto nopeuttaa työskentelyn aloittamista sekä suojaa näin komponentteja rikkoontumiselta. Ohjaamon monitori on 10-tuumainen kosketusnäyttö. Sen uumenista löytyvät myös käyttö- ja huolto-ohjeet sekä huoltovälit.

Huoltoa helpotettu

Pidentyneet huoltovälit alentavat käyttökuluja. Monet maan tasalta tehtävät tarkistukset nopeuttavat arkea. Huoltovälit löytyvät kosketusnäytöltä, eli tiedot ovat aina mukana. Polttoaine- ja öljynsuodattimet on sijoitettu ryhmään, koneen oikealla puolelle. Suodattimin pääsee valmistajan mukaan helposti käsiksi.

Moottori-ilmansuodattimessa on esisuodatin ja niiden kapasiteetti on valmistajan mukaan tuplaantunut edelliseen malliin verrattuna, kuten myös hydrauliikkaöljynsuodattimien. Öljyn mittayhteet helpottavat näytteiden ottoa analyysejä varten.


Lue myös: Avesco AG – Baltian kautta Suomeen

Lue seuraavaksi