Uutiset

Työkoneet

Cat Grade Control 323E L (N) – kaivukoneisiin

Caterpillar ilmoittaa liittävänsä Grade Control -kaivujärjestelmänsä nyt vakioksi kaikkiin Eurooppaan myytäviin 323EL (N) –kaivukonemalleihinsa. Tämä kuitenkin vain niihin yksilöihin, jotka myydään vakio kaivupuomilla ja 2,9 metrin kauhanvarrella.

Tämä 2D-järjestelmä käyttää ohjaamossa vakiona olevaa näyttöä ja välittää reaaliaikaiset tiedot kaivusyvyyksistä ja mahdollisista luiskan kallistuksista kuljettajalle. Valmistajansa mukaan työkierto nopeutuu, tarkkuus lisääntyy ja polttoaineen kulutuskin pienenee. Ja tietenkin mittaaminen ja manuaalinen merkitseminen työmaalla vähenee.

Koko Cat Grade Control –järjestelmä asennetaan koneisiin jo tehtaalla. Anturit ja muut komponentit sijoitetaan siis rakenteisiin varsin näkymättömästi, kerrotaan Caterpillarilta.

Kuljettaja säätää ja ohjaa järjestelmää pääosin kaivuvipujen nappeihin alistetuilla toiminnoilla. Järjestelmään voidaan aktivoida myös hälytysääni, joka varoittaa kun kuljettaja yrittää kaivaa esimerkiksi ennelta säädetyn kaivusyvyyden alle.

Kuljettaja asettaa halutun koron tai luiskan kaltevuuden näytölle ja järjestelmä voi hyödyntää myös työmaan laseria oikeiden kaivusyvyyksien hallinnassa.

Näytön valopalkit antavat kuljettajalle visuaalista apua kaivutyöhön. Kun konetta joudutaan siirtämään, kuljettaja ainoastaan vie kauhanvarteen asennetun, lasersäteen tunnistavan anturin lähettimen säteen kohdalle ja järjestelmä päivittää itsensä uuden aseman mukaan.

Asiakkaan halutessa enemmän tarkkuutta ja monipuolisuutta, hän voi valita myös 3D-järjestelmän, joka on kastettu Cat AccuGrade –nimellä. Tällöin kone tulee johdotettuna ja GPS-signaalin nappaavilla perämastoilla varustettuna jo tehtaalta.

Lue seuraavaksi