Uutiset

Työkoneet

Casen uudet D-sarjan minikaivukoneet

Case Construction Equipment esitteli toukokuun alussa uuden D-sarjan minikaivukoneperheen, joka käsittää 20 erilaista mallia painoluokkiin 1–6 tonnia. Tässä joukossa on kaksi täyssähkökäyttöistäkin mallia painoluokissa 1–3 tonnia. Koko mallisarja valmistetaan Italiassa. Case osti vuonna 2021 kompaktiluokan maansiirtokoneita ja alavaunujen osia valmistavan Sampieranan osakkeista 90 prosenttia ja uusi minikaivukonemallisto on syntynyt tämän fuusion tuloksena. Eurocomach ja ECM ovat meilläkin tunnettuja Sampieranan tuotemerkkejä.

”Minikaivukoneet ovat nopeasti kasvava tuotesegmentti ja ne edustavat lähes puolta kaikista Euroopassa myytävistä maansiirtokonetyypeistä. Kun nyt valmistamme koneet Italiassa, niin tuotanto on markkinoiden ytimessä. Ensimmäiset D-sarjan minikoneet toimitetaan asiakkaille tämän vuoden kolmannella neljänneksellä. Täyssähkömallit ovat valmiita ensi vuoden alkupuolella”, sanoo CNH Industrialin maansiirtokoneista Euroopassa vastaava johtaja Egidio Galano.

Hänen mukaansa Euroopan suurin kysyntä kohdistuu kokoluokkiin 1–3 ja 5–6 tonnia. Tähän haarukkaan osuu 15 uutta D-perheen konetta. Kautta koko malliston on saatavana myös lyhytperäisiä ja taittopuomilla sekä hydraulisella työlaitteen pikakiinnikkeellä varustettuja malleja. Täyssähkökäyttöiset palvelevat meluttomina ja päästöttöminä urbaanissa ympäristössä ja sisätiloissakin.

Ensimmäinen akkumalli CX15EV on 1,3 tonnia painava ja sen voimanlähteenä on 16 kilowatin tehoinen sähkömoottori. Valmistajan mukaan akusto (21,5 kWh) voidaan ladata ulkoisella pikalatauslaitteella lähes tyhjästä täyteen alle kahdessa tunnissa.

Koneet varustellaan jo tehtaalla monipuolisin hydrauliikoin ja hydrauliikan virtauksia voidaan säätää ohjaamosta käsin ja tallentaa muistiin. Koneissa on myös valmistajan mukaan runsas patteri työvaloja.

Vakiona on automaattinen ilmastointilaite ja lisävarusteena saa ilmajousitetun sekä lämmitettävän istuimen kautta koko linjan. Muista lisävarusteista voisi mainita varkaudenestojärjestelmän ja takakameran. Viihtyvyyttä lisäävät DAB-radio, aux-, Bluetooth- ja usb-liitännät sekä SD/SDHC-muistikortin lukija.

Uudet minikaivukonemallit tulevat olemaan kesän aikana esillä eri tapahtumissa ympäri Eurooppaa. Konepörssikin palaa aiheeseen tarkemmin myöhemmin.Lue seuraavaksi