Uutiset

Työkoneet

Casella lunta päin napapiirillä

Pohjois-Norjassa Casen asiakkaat taistelevat luonnonvoimia vastaan pitäessään teitä puhtaana lumesta. Napapiirin korkeudella sijaitsevilla Finnmarkin ja Tromssan alueilla käytetään paljon Casen G-sarjan pyöräkuormaajia kulkuväylien kunnossapitoon läpi koko talven.

”Olemme nyt löytäneet kaukaisiakin toimijoita Casen G-sarjan pyöräkuormaajille. Monet urakoitsijat ovat ottaneet meihin yhteyttä lumenaurauskalustoa suunnitellessaan. Yhteydenottoja on tullut niin valtionhallinnon kuin yksityistenkin taholta”, sanoo Tromssassa toimivan Case-jälleenmyyjän, Dagenborg Maskinen, markkinointipäällikkö Kathrine Dagenborg.
”Casen G-sarjan pyöräkuormaajat soveltuvat erinomaisesti lumitöihin. Lisävarustelemme koneet itse. Niihin laitetaan esimerkiksi lisää helppokäyttöisiä hallintalaitteita lumityölaitteiden käyttöä varten. Näin työnteko helpottuu ja tehostuu. Lisäksi varustelemme kaikki koneet tehokkailla led-valoilla, koska olosuhteet ovat täällä talviaikaan aina haastavat ja pimeät.”

Urakoitsija Hammerfest Budservice on ollut jo pitkään Dagenborgin asiakas. Yrittäjä Ulf Brynjulfsen kuvailee yhteistyötä seuraavasti; ”Me olemme pieni yritys, mutta olemme onnistuneet saamaan hyvin urakoita talvikuukausiksi valtiolta ja yksityiseltä sektorilta. Lumet pitää aurata pois teiltä aamuseitsemään mennessä, jotta ihmiset pääsevät kulkemaan. Työt pitää tehdä nopeasti. Ajamme Case 721 G -pyöräkuormaajallamme usein läpi koko yön. Vuoden 2018 keväällä alkaneen työrupeaman jälkeen on Casen mittariin kertynyt jo yli 1 400 käyttötuntia. Tämä on meidän tehokkain kone kautta aikojen. Silti se on erittäin monikäyttöinen. Kesäaikoina kone palvelee kuormaus- ja nostohommissa. Se on siis ympärivuotisessa käytössä. Luotettavuus on koneen yksi piirre. Ja vaikka jälleenmyyjämme on yli 500 kilometrin päässä Tromssassa, saamme tarvittaessa nopeasti palvelua ja varaosia tänne Euroopan huipulle.”

Tromssalaisella urakoitsija Harald Nilssenillä on käytössään seitsemän Case-koneen lumenaurauslaivue, joista yksi on Case 821 G.
”Olen käyttänyt Casen pyöräkuormaajia vuodesta 1984 lähtien. Casen G-sarjan koneet tekevät lumihommista helppoa. Pääsin ensimmäisten joukossa kokeilemaan uusia G-sarjan koneita Pariisissa tapahtuneen ensiesittelyn yhteydessä. Teimmekin tilauksen tuolloin melkein välittömästi. Erittäin kylmissä olosuhteissa työskenneltäessä, on koneen luotettavuus etusijalla. Olemme aina liikkeellä keskellä yötä, lunta tuiskuttaa koko ajan lisää ja lämpömittari tikkaa jäätäviä lukuja. Koneiden on tällöin kuitenkin oltava aina toimintakuntoisia”, sanoo Nilssen. ”Olemme kokeilleet muitakin konemerkkejä, mutta kokemuksemme mukaan Case on vahvin. Työskentelemme paljon pysäköintialueilla ja maanteillä, joissa satanut lumi tallautuu auraamatta nopeasti piukkaan. Dagenborg on varustanut koneemme 5,8 metriä leveillä ja karkeateräisillä lumiauroilla. Pystymme rikkomaan näin samalla ajolla myös polannetta. Juuri tässä hommassa suuri Case 821 G näyttää kyntensä.”

Larsen Maskin & Transportin Svend Ingvar Larsenin mukaan ohjaamon olosuhteet ovat tärkeät lumihommissa. ”Lumenauraus on vaativaa työtä. Kuljettajan pitää pystyä keskittymään työhönsä tuntikaupalla. Kuskit oleskelevat ohjaamossa koko työpäivän, joten olosuhteiden tulee olla mahdollisimman mukavat. Hyvä näkyvyys kaikkiin suuntiin vähentää kuskin pyörimistä penkillä ja lisää näin vireystilaa. Case 721 G on tehokas kone. Työskentely tapahtuu siksi nopeasti. Meillä on ollut nelisenkymmentä Casen konetta viimeisen 15 vuoden aikana. Käytämme koneita vuoden ympäri. Mielestämme pyöräkuormaajat soveltuvat harjaukseen, materiaalinkäsittelyyn sekä tasaukseen kaivukoneita paremmin. Ne ovat käytettävyydeltään paljon monipuolisempia.”

Tromssalaisen Fundamentering & Gravingin omistaja Sture Hagfors sanoo, että heidän viime vuonna hankkimaansa Case 721 G -pyöräkuormaajaan kertyy nykyisin lumitöissä 250–300 tuntia kuukaudessa.
”Olemme käyttäneet aikaisemmin muita konemerkkejä, mutta Case-koneisiin tottuminen kävi helposti. Kuskimme sanovat koneiden olevan hiljaisia, vahvoja sekä helppoja käyttää. Juuri näitä ominaisuuksia kaipaa, kun työskennellään joka päivä haastavissa olosuhteissa”, sanoo Hagfors. ”Minua suorastaan hymyilytti, kun vaihdoin 19-tonnisen koneeni Casen 15-tonniseen 721 G:hen. Se on jopa paljon tehokkaampi kuin aikaisemmat isommatkin koneet. Näin pystymme tarjoamaan parempaa palvelua asiakkaillemme tekemällä työmme nopeammin.”

    
”Monet urakoitsijat ovat olleet asiakkaanamme jo pitkään”, sanoo Kathrine Dagenborg Case-myynnistä. ”Tämä jos joku, kertoo tuotteiden hyvästä laadusta sekä luotettavasta palvelusta, jota he meiltä saavat. Toimivuus, tehokkuus ja mukavuus ovat niitä avainseikkoja, miksi päädytään Case-pyöräkuormaajiin. Napapiirin alueen valtuutettuna Case-jälleenmyyjänä pidämme huolen siitä, että asiakkaat saavat kaikki edellä mainitut ominaisuudet sekä paljon muuta.”


Lue myös: Case palkittu – Project Tetra on biokaasukäyttöinen pyöräkuormaaja

                             

Lue seuraavaksi