Uutiset

Työkoneet

Case-pyöräkuormaajat palkittiin

Casen uusi G-pyöräkuormaajaperhe on saanut merkittävän Good Design™ -palkinnon Amerikassa. Kategoria oli “Industrial 2017”. Vuosittaisen kunniaosoituksen hyvästä suunnittelusta ja muotoilusta myöntää Chicago Athenaeum -museo. Se on keskittynyt arkkitehtuuriin sekä vanhaan- ja nykymuotoiluun. Case Construction Equipmentin edustajat vastaanottivat palkinnon joulukuussa 2017. Kyseessä on kaikkiaan jo 50. kerta, kun museo jakaa tämän palkinnon. Kaikkiaan 500 yritystä ja tuhansia tuotteita tavoitteli viime vuoden kisassa ja eri kategorioissa palkintosijoja.

Casen ohella toki muitakin yrityksiä ja tuotteita palkittiin.  Palkinnon jälkeen Case G-perheen pyöräkuormaaja on osa museon pysyvää tarjontaa.

“Palkinnon myötä muotoilumme nousee maailman huipulle. Tämä kruunaa Casen pyöräkuormaajien pitkän historian, joka juhlii 60-vuotis syntymäpäiväänsä vuonna 2018”, totesi johtaja Carl Gustaf Göransson (CNH Industrial’s Construction Equipment).

Yksi Casen palkitsemiseen johtaneista tekijöistä oli uusi ohjaamo. Sen suunnnittelussa on pyritty mahdollisimman “automaiseen” lopputulokseen. Hallittavuuden kehaistaankin olevan helppoa ja mukavaa. Myös näkyväisyyttä on saatu kohennettua muun muassa yksiosaisen tuulilasin ansiosta. Konepeitto on muotoiltu kapeaksi.

Casen mukaan hyvä design on yksi kaiken tuotesuunnittelun johtotähdistä. Sen avulla yhdistetään toimivuus ja tyyli.

“CNH Industrialin Design Centre on keskittynyt muotoiluun ja nyt saatu palkinto vahvistaa sen, että kuljettu tie on ollut oikea”, todetaan Casen tiedotteessa.

Suomessa näitä palkittuja muotovalioita voi tiedustella maahantuoja Rentiltä.

Lue seuraavaksi