Uutiset

Työkoneet

Case – kantria ja koneita

Case Construction Equipmentin osastolla ConExpossa nähtiin uusien konemallien lisäksi tähtien tuiketta, kun kantritähti Kip Moore laulaa luikautti värssyjään. Case on solminut miehen kanssa esiintymissopimuksen useisiin tilaisuuksiin vuodeksi 2014. Ei ole tietoa onko kantrimies Turun seudun Villin Lännen tapahtumassa Fintractorin pihamaalla ensi viikon loppupuolella. Vaan tuuraako Fintractorin Henry Leino sittenkin miestä omalla tenorillaan.

Yksi osaston vetonauloista oli Ram Laramien Longhorn-tyyliin tuunattu 580 Super -kaivurikuormain. Myös mustanpuhuva kaivuri tulee kiertämään Amerikan maata kuluvana vuonna.

Stage IV –vaiheen ensimmäisiä Casen koneita on kaivukone CX350D. Se on jo kaupan Amerikassa, mutta Eurooppaan sitä luvataan saataville vasta ensi vuoden puolella.

Ja kuten odottaa saattaa tätä 200 kilowatin moottoria ryydittää pakokaaujen puhdistuksessa EGR, DOC ja SCR. Peltien alla on siis, kuten monella tähän vaiheeseen edenneellä kilpailijallakin, partikkelisuodatinta ja pakokaasujen jälkikäsittely-yksikköä.

https://www.youtube.com/watch?v=MaJiNjwrT2I

Edelliseen C-malliin CX250C verrattuna Case lupaa enemmän nosto- ja kaivuvoimia, mutta kymmenen prosenttia pienempää kulutusta.

https://www.youtube.com/watch?v=noR9YA4WAIU

Jo viime vuoden Baumassa ensiesitellyt M-sarjan puskoneet tekivät nyt näyttelydebyyttinsä Amerikanmaalla. Uusia malleja ovat M1150, M1650 ja M2050. Voimanlähteenä Stage IIIB.

Liukuohjattujen uusia malleja ovat SR160 ja SV185, molemmat jo päästöjen kuninkuusluokassa.

Toinen viimeisimpään päästöluokkaan päivitetty kone osastolla oli pyöräkuormaaja 921F (20 t), jonka rapian seitsemän tonnin työkuormalla 28 tonnin dumpperin luvataan täyttyvän kolmella kauhallisella. Paitsi uuden moottorin myös uuden ProShift-vaihteiston ja tehostetun moottorijäähdytyksen avulla lupaa Case tällekin uutuudelle 10 prosentin polttoainesäästöä.

AdBlue on ollut käytössä jo Stage IIIB –pyöräkuormaajissa vuodesta 2011 lähtien. Nyt lisätty on myös partikkelisuodatin. Case 921F saapuu Eurooppaan sekin vasta ensi vuonna.

Lue seuraavaksi