Uutiset

Työkoneet

Bucher Euro 6 -aikaan

Sveitsiläinen lakaisukonevalmistaja Bucher Schörling esitteli Lepaa 2014 –näyttelyssä täysin uuden lakaisukoneen neljän kuutiometrin luokkaan eli mallin CityCat 5006. Se korvaa tuotannosta vanhan mallin CityCat 5000.

Ehkä suurin uudistus on kipattavan roskasäiliön alla eli Euro6 –normiin taipuva 118 kilowatin tehoinen Iveco-diesel, jonka pakokaasujen puhdituksessa käytetään SCR-tekniikkaa ja AdBlue -liuosta.

Vesisäilöt sijaitsevat auton molemmilla sivuilla ja ovat nopeasti irroitettavissa huoltotöitä varten. Hydraulilinjojen letkuja on korvattu teräsputkilla, mikä vähentää hydrauliikan letkuvaihdokkeja oleellisesti.

Imutehoa luvataan moottorivaihdoksessa  tulleen lisää. Akseliväli on hieman kasvanut moottorimuutoksen myötä.Sekä vesi- että roskasäiliöiden tilavuutta on myös kasvatettu, mikä merkitsee pidempää työrupeamaa ilman roskien tyhjennystä tai veden täydentämistä. Roskasäiliö (kuva) on tilavuudeltaan 4300 ja vesisäiliö 880 litraa. Viisitonnisessa vastaavat lukemat olivat 4000 ja 790 litraa.

Roskasäiliön puhdistus on helppoa. Säiliön sivuilla (kuva) on kaksi letkuliitintä, joihin painevesi johdetaan. Kuljettaja käynnistää ”pesuohjelman” ja muutaman minuutin kuluttua säiliö on valmistajan lupausten mukaan puhdas imujätteestä.

Uudessa versiossa imuyksikkö  on  kontin päällä, eikä enää roskakontin sisällä. Se on helppo puhdistaa ja  näin ollen  ehkäisee korroosiovaurioita .

Ohjaamo, joka on saatavilla kolmepaikkaisenakin, on uusittu. Harjoja ohjataan oikealle sijoitetuilla minijoystickeillä. Uusinta uutta on ohjaamossa sijaitseva, seitsemän tuuman värinäyttö.

Näytön kautta voidaan saada esiin muun muassa ajoneuvon paikkatietoja, polttoaineen kulutus sekä harjaus- sekä siirtoaikoja. Myös esimerkiksi harjaus- ja imutehon säätö onnistuu tämän panelin kautta. Teho näkyy prosentteina näytössä (kuva).

Järjestelmästä data voidaan tallentaa USB-tikkuun.

CityCat 5006 –lakaisukoneen kantavuus on 5500 kiloa. Ajoneuvon kokonaispaino täydellä kantavuudella on 10 500 kiloa.

Kaksiportainen hydrostaattivoimansiirto antaa nopeudet 0-18 ja 0-50 kilometriä tunnissa.

”Myös alustaa ja jousitusta on kehitetty parempaan suuntaan. Rengaskokoa on kasvatettu 17,5 tuumasta 19,5 tuumaan. Nämä kaikki yhdessä takaavat vieläkin paremmat ajo-ominisuudet”, kertoo Timo Pietarinen maahantuoja Oy J-Trading Ab:stä. Hän esittelee ohjainta, jolla roskasäiliön tyhjennys voidaan tehdä auton vieressä seisten.

Bucher esitteli jo viime vuoden lopussa ensimmäisen Euro 6 –versionsa kahden kuutiometrin lakaisukoneesta CityCat 2020. Akseliväli piteni tässäkin mallissa ja lakaisukoneen koko pituus on kasvanut 345 millimetriä.

Samalla roskasäiliön kokoa on saatu suurennettua peräti 35 prosenttia.

Lue myös: Bucher Schörling Sveitsissä on lakaisukoneenvalmistaja tietysti.

Lue seuraavaksi