Uutiset

Työkoneet

Boliden investoi Komatsuihin

Boliden on solminut Komatsun kanssa merkittävän sopimuksen kiviautojen toimittamisesta Kevitsan ja Aitikin kaivoksiin. Kevitsaan hankitaan 17 ja Aitikiin yhdeksän kiviautoa. Yhteensä siis 26 kappaletta. Kaupan kokonaishinta on 900 miljoonaa Ruotsin kruunua (87 milj. euroa).

Uudet autot korvaavat osaltaan vanhoja ja niiden hankinnalla valmistaudutaan myös tuotantomäärien nostamiseen. Esimerkiksi Kevitsan rikastamolle ajettava määrä nousee 7,5 miljoonasta tonnista 9,5 miljoonaan tonniin vuoteen 2020 mennessä. Kokonaislouhintamäärä sivukivineen on noin 40 miljoonaa tonnia. Tämä vaatii ajokaluston määrän kasvattamista. Aitikin kapasiteetin kerrotaan kasvavan myös reilusti lähivuosina.

”Uusien kiviautojen hankinta on tärkeä askel kehittäessämme avokaivoksiamme. Ympäristöasioiden entistä tärkeämpi rooli vahvistuu käyttäessämme sähköä hyödyntäviä kiviautoja”, sanoo Bolidenin toimitusjohtaja Mikael Staffas.

Uudet kiviautot ovat tyyppimerkinnältään 830E-5 Kevitsaan ja 930E-5 Aitikiin. Autojen toimituksista huolehtivat Suomen (Suomen Rakennuskone oy) ja Ruotsin maahantuojat (Hesselberg Maskin ab). Ensimmäiset kiviautot toimitetaan vuoden 2019 puolivällissä.

Lue myös: E. Hartikainen oy:lle uusia Komatsu-kaivoskoneita.

Lue seuraavaksi