Uutiset

Työkoneet

Bobcatteja rannalla

Luoteis-Englannissa Wiganissa toimiva Bobcatin ja Doosanin jälleenmyyjä, Norwest Plant Ltd, järjesti Bobcat-koneiden ja -työlaitteiden näytöstilaisuuden merellisissä maisemissa. Koneet olivat esillä Blackpoolin suositulla hiekkarannalla. Norwest Plant operoi tapahtuman yhdessä Doosan Bobcat EMEA:n kanssa.
Yksi esitellyistä uusista työlaitteista oli Bobcat SC200 -hiekanpuhdistaja. Se soveltuu käytettäväksi Bobcatin tela-alustaisten liukuohjattujen pienkuormaajien T590, T650, T770 ja T870 kanssa, ja sen myötä Bobcatin työlaiteperhe kasvaa yli 70-jäseniseksi.

Hiekka puhtaaksi
Näytöstilaisuutta varten SC200-hiekanpuhdistaja kiinnitettiin liukuohjattuun Bobcat T590 -pienkuormaajaan. Kone puhdisti rantahiekkaa usean tunnin ajan Blackpoolin kaupungin päättäjistä, paikallisista urakoitsijoista ja konevuokraamoiden edustajista koostuvan yleisön edessä. Laite poimi ja seuloi rantahiekan seasta roskia, kiviä ja merilevää jättäen jälkeensä puhtaan temmellyskentän.
Bobcatin liukuohjatuissa pienkuormaajissa on useita etuja verrattuna pyöräkoneisiin. Tuottavuus on parempaa kaikissa olosuhteissa. Niiden nostokapasiteetti on 25 prosenttia vastaavankokoista pyöräkonetta suurempi. Pyörälliset koneet toki pesevät telakoneet ohjattavuudellaan kovalla alustalla, mutta kumiteloilla varustetut pienkuormaajat takaavat paremman vedon epätasaisella, pehmeällä, hiekkaisella, mutaisella ja kostealla alustalla. Telat mahdollistavat koneen käytön tehokkaasti ympärivuoden.
Alhainen pintapaine
Telakoneen jopa kolme kertaa pyöräkonetta alhaisempi pintapaine mahdollistaa sen käytön aroillakin alustoilla, kuten nurmella tai asfaltilla. Pintavaurioita tulee minimaalisesti ja jälkien korjauksia ei tarvita työskentelyn jälkeen. Suuremman pintakosketuksen ja alhaisemman painopisteen myötä tela-alustainen kone on yleisesti vakaampi kuin pyörällinen. Esimerkiksi heilahdukset eteen ja taakse ovat pienempiä. Teloilla varustetun koneen puskuvoima on noin 15 prosenttia suurempi kuin vastaavankokoisen pyörillä varustetun. Näin sillä pystytään työntämään raskaampia kuormia jäämättä kiinni. Telallinen tarjoaa myös mukavampaa kulkua karkeassa maastossa, ja löysät massat pysyvät paremmin kauhassa. Ajo on vakaata kaikissa maasto-olosuhteissa, ja rengasrikoista aiheutuvia käyttökatkoksia ei tule.

Aurinkoinen tapahtuma
Järjestäjä piti tapahtumaa onnistuneena ja kiitteli kaikkia kiireen keskellä paikalle ennättäneitä. Esillä oli hiekanpuhdistajan lisäksi muitakin Bobcatin uutuustyölaitteita, kuten laserohjattu tiehöylä, hara maisemointiin, jyrsin, harjalaite, teollisuus- ja maatalouskoura, kipattava säiliö, trukkihaarukat, hydraulinen tarttuja ja iskuvasara. Paikalla nähtiin myös runsaasti muita Bobcatin pienkuormaajia ja kaivukoneita. Rannalla häärivät muun muassa S70-pienkuormaaja, E10- ja E26-minikaivukoneet ja T36120SL-kurottaja kahdentoista metrin ulottuvuudella.
”Siitä huolimatta että työlaitteiden esittely oli päivän päätapahtuma, saimme useita konetilauksia. Se on tulosta kovasta työstä, jota tiimimme teki järjestäessään kone-esittelyn näin upeisiin maisemiin. Voidaan sanoa, että vietimme erinomaisen päivän kirkkaassa auringonpaisteessa koneita yleisölle esitellen”, sanoo Norwest Plant Ltd:n pääjohtaja Jonathan Campbell.
”Paikalla kävi jopa Blackpoolin rantapoliisin ryhmä osallistuen leikkimieliseen Bobcat E26:n taitokilpailuun. Tapahtuman suuren suosion johdosta olemme jo aloittaneet alustavat järjestelyt Blackpoolin edustajien kanssa tilaisuuden uusimisesta ensi vuonna. Silloin tarjontakin tulee olemaan tätä vuotta suurempi.”

Ainut Sinisen Lipun Ranta
Nyt jos koskaan, on Blackpoolin hiekkaranta syytä pitää hyvässä kunnossa. Se sai nimittäin viime vuonna Sinisen Lipun Ranta -tunnustuksen (Blue Flag Beach). Se on Luoteis-Englannin ainut ranta, joka on saanut tämän maininnan. Näin se kuuluu harvalukuiseen ja kunnia-arvoisaan rantaryhmään, jonka muita mainintoja saaneita ovat Karibian, Välimeren ja Tyynen valtameren ranta-alueet. Tähän kansainvälisesti arvokkaaseen valintaan vaikuttivat paikan olosuhteet, helppo pääsy, siisteys ja turvallisuus. Tämä kunnianosoitus on merkittävä seikka Blackpoolin rannalle, koska sen palvelut ja toimivuus on toteutettu yhdessä kunnan, yritysten ja yksityisten tahojen kanssa. Kaikki voivat näin olla rannasta ylpeitä.

Suuri työkonetapahtuma
”Tämä oli hieno tapahtuma. Norwest Plant hoiti järjestelyt erinomaisesti. Kiitokset loistavasta rantapaikan valinnasta kuuluu heille”, sanoo Bobcatin työlaite-expertti Alastair Jones. Hän operoi työssään niin Englannissa, Irlannissa, Pohjoismaissa kuin Baltiassa. Bobcat oli hänen mukaansa hyvin ja näkyvästi esillä tapahtumassa.
”Meillä oli myös erinomainen mahdollisuus olla tekemisissä paikallisten kaupungin edustajien ja yrittäjien kanssa. Lisäksi saimme suurta julkisuutta rannalla ohikulkevien tai muuten vain siellä aikaansa viettävien taholta. Monet kyselivät koneista ja seurailivat niiden touhua rannalla.”

Hiekkaranta puhtaaksi
Bobcat SC200 -hiekanpuhdistajan työleveys on 1,9 metriä ja se pääsee parhaimmillaan rouhimaan 200 millimetrin syvyydeltä. Roskasäiliön tilavuus on 350 litraa. Puhdistajan avulla voi seuloa hiekkaa tai muuta maa-ainesta ja kerätä maasta pienimmillään tupakantumpin kokoisia roskia. Tumppien lisäksi laite seuloo maasta muitakin pieniä roskia, kuten pullonkorkkeja, lasin ja puun palasia, tölkkejä, kiviä, muovipusseja, injektioruiskuja ja merilevää.
Bobcat-hiekanpuhdistaja soveltuu mainiosti yksityisten ja yleisten uimarantojen, loma-alueiden ja leikkikenttien ylläpitoon. Ja käyttöä sille löytyy varmasti myös urheilukentiltä (rantalentopallo ja -jalkapallo), ravi- ja muilta hevosradoilta sekä maatiloilta ja kierrätystoiminnasta.

 

Lue seuraavaksi