Uutiset

Työkoneet

Bobcatin uudet murskaimet

Bobcat on tuonut markkinoille uudet, pienten puiden, kantojen ja muun aluskasvillisuuden murskaamiseen tarkoitetut lisälaitteet FRC150HT and FRC200HT. Ne soveltuvat tela-alustaisiin pienkuormaajamalleihin T770H ja T870H sekä pyöräalustaisiin S770H ja S850H. Myös nelipyöräohjatussa A770H-mallissa niitä voidaan käyttää. Molemmat laitteet on suunniteltu jatkuvaan ammattikäyttöön ja niiden työleveydet ovat tyyppinumeroiden mukaiset eli 1,5 ja 2,0 metriä. Suositeltava maksimi läpimitta puille yhtäjakoisessa murskaamisessa on 100-120 millimetriä. Väliaikaisesti molemmilla malleilla voidaan murskata runkoja jopa 300 millimetriin saakka.

Murskaimet FRC150HT ja FRC200HT korvaavat vanhat mallit ja niihin on tehty useita muutoksia käyttäjäpalautteen perusteella. Uusi hydrauliikkamoottori antaa valmistajan mukaan 40 prosenttia enemmän voimaa rummulle kuin aiemmin. Rummun muotoilu on sekin laitettu uusiksi ja hydrauliikkalinjat on saatu nyt vedettyä paremmin suojaan. Laitteiden paino on tippunut hieman entisestä. Pienemmän mallin rummulla on 30 ja suuremman 36 leikkaavaa terää. Murskaimen päällä oleva “puskutanko” on nyt vahvempaa tekoa ja säädettävissä. Myös takana oleva ketjusuoja estää entistä paremmin rummulta sinkoavat kappaleet.

Turvallisuuden parantamiseksi Bobcat on kehittänyt niin sanotun “metsäpaketin” peruskoneisiin. Siihen kuuluu muun muassa iskukestävällä lasilla varustettu ohjaamon ovi. Oven avaaminen pysäyttää rummun pyörimisen välittömästi. Pakettiin kuuluu myös valojen sekä hydrauliliittimien suojaus kaatuvien puiden tai raapivien oksien varalta. Myös kuormaajan nostosylinterit suojataan. Jäähdyttimen eteen on niin ikään rakennettu lisäsuojausta.

Murskaimia hallitaan ohjausvipujen painonapeilla. Myös murskaimen edessä olevaa hydraulista luukkua hallitaan ohjaamosta käsin.

Lue seuraavaksi