Uutiset

Työkoneet

Bobcat päivittää kompaktin kokoiset pyöräkuormaajansa

Bobcatin L75- ja L85-pyöräkuormaajat päivyttyvät vastaamaan ominaisuuksiltaan mallisarjan suurinta L95-kuormaajaa. Bobcat julkaisi ensimmäisen kompaktin kokoisen pyöräkuormaajansa malliltaan L85 vuonna 2021. Seuraavana vuonna mallisarja täydentyi mallilla L75 ja vuonna 2023 näki päivänvalon malliston suurin, L95-pyöräkuormaaja.

Nyt jatkuvan kehityksen ohjelmansa mukaisesti Bobcat julkaisee asiakaspalautteeseen perustuen L75- ja L85-malleista päivitetyt versiot. Uudistukset myötäilevät pitkälti jo L95:ssä nähtyjä ominaisuuksia.

Bobcatin kompaktin kokoiset pyöräkuormaajat ovat saaneet monia tunnustuksia. Esimerkiksi mallit L75 ja L85 ovat voittaneet muotoilupalkintoja. Bobcatin mukaan kaikissa kolmessa mallissa, L75,L85 ja L95, on nyt paljon samoja ominaisuuksia, jotka lisäävät kuljettajan mukavuutta sekä helpottavat koneiden käyttöä, kuten:    

  • Tehokas lämmityslaite
  • Joystick kiinni jousitetussa istuimessa
  • Säädettävä ohjauspyörä; kallistus ja korkeus
  • Käynnistys virta-avaimella ja Start-Stop-toiminto
  • Seisontajarrun automaattinen päälle/pois-toiminto
  • 5-tuumainen näyttö, toimintojen ohjaus erillisen rullan avulla


L75:n ja L85:n uudistuksia mallivuodelle 2024

Kuljettajan mukavuutta lisää lämmitettävä, kangasverhoiltu istuin. Siinä on ilmajousitus, aikaisempaa pidempi selkänoja sekä niskatuki. Istuimessa on “kuolleen miehen kytkin” turvallisuuden parantamiseksi. Kytkin pysäyttää koneen tiettyjä toimintoja.       

L85-mallissa on nyt vakiona ja L75-malliin saa tehdaslisävarusteena ominaisuuden, että moottorin kierroslukua pystyy säätämään käsikaasulla jalkakaasusta riippumatta. Näin runsaasti tehoa vaativien työlaitteiden käyttö helpottuu. Ominaisuuksiin kuuluu nyt myös moottorin automaattinen tyhjäkäynnillepudotus, jos konetta ei ole käytetty neljään sekuntiin. Näin vähennetään polttoaineenkulutusta.     

Asiakaspalautteeseen perustuen kuormaajien suunnanvaihdon vasteaikaa on lyhennetty. Myös aisaston noston ja kauhantyhjennyksen toimintoja on parannettu. Yhdessä ne nopeuttavat koneen käyttöä ja näin lisäävät sen tuottavuutta. Nämä toiminnot ovat saatavissa myös jo kentällä oleviin koneisiin ohjelmistopäivityksenä.   

Tehdaslisävarusteita

L85-malliin saa nyt tehdaslisävarusteena uuden Bob-Tach-pikakiinnikejärjestelmän, joka on yhteensopiva Bobcatin liukuohjattujen ja kompaktin kokoisten kuormaajien kanssa. Näin työmaalla voidaan käyttää samoja työlaitteita eri Bobcat-koneissa.

Lisävarusteena saa myös aisaston automaattisen jousitustoiminnon. Se parantaa ajettavuutta raskaan taakan kanssa, kun aisasto pääsee joustamaan ajon aikana. Näin pompuissa tavara pysyy paremmin kauhassa tai trukkipiikeissä. Toiminto parantaa myös ajomukavuutta. Lisäksi se vakauttaa konetta raskaiden taakkojen nostoissa ja laskuissa. Näyttö kertoo, milloin jousitustoiminto on aktiivinen. Tämä ominaisuus kehitettiin asiakaspalautteisiin perustuen.

Lisävarusteena on saatavana muista Bobcat-kuormaajistakin tuttu, 100 litran minuuttituoton kehittävä moottorihydrauliikka esimerkiksi lumilinkoa varten. Parannusta on saatu aikaan lisäämällä hydrauliikan paine 200 baarista 225:een. Paineennostosta on valmistajan mukaan etua myös koneen kylmäkäynnistyksessä.

Kuljettajamukavuutta pystyy parantamaan lisävarusteena saatavan, vasemmanpuoleisella kyynärnojalla, joka on kiinnitettävissä jousitettuun istuimeen. Vasemman kyynärnojan korkeus on säädettävissä.   
Bobcat-koneet tuo maahan ja jälleenmyy Wihurin Tekninen Kauppa.


Lue seuraavaksi