Uutiset

Työkoneet

Bison 280 – kompakti leukamurskain

EvoQuip on Terex-brändin alainen, kompaktiin murskaus- ja seulontakalustoon keskittyvä yritys. Bison-perheessä on neljä mallia (35,100,120 ja 280), joista tuorein lisäys on Bison 280. Valmistaja lupaa sen soveltuvan niin purkujätteelle, asfaltille kuin kivellekin. Yksi ensimmäisistä laitteista on työskennellyt menestyksekkäästi Peter O’Donnell & Sons Quarry -yrityksen louhoksella Irlannissa.

”Tuottavuus ja suorituskyky on ylittänyt odotukset. Vaikka kyseessä on kompakti murskain, niin se kykenee jatkuvasti tuottamaan korkealaatuista lopputuotetta. Kustannukset per tonnia jäävät alhaiselle tasolle”, kehaisee toimitusjohtaja Peter O’Donnell.

”Bison 280 tarjoaa joustavuutta, sillä se on äkkiä asennettavissa työkuntoon ja myös helposti siirrettävissä työmaalta toiselle. Leukojen säätö tapahtuu hydraulisesti ilman työkaluja”, jatkaa EvoQuipin tuotepäällikkö Matt Dickson.

Voimansiirto on niin sanottu suoraveto. Stage IIIB-dieselmoottori tulee Catilta ja teholukema on 129 kilowattia. Kita-aukon koko on 900×600 millimetriä. Täryllä varustetun syöttösuppilon koko on 3,6 kuutiometriä. Syöttönopeus säätyy automaattisesti moottorin kuormituksen

Bison 35.

mukaan. Valmistajan mukaan maksimi kapasiteetti on noin 200 tonnia tunnissa. Pääkuljettimen leveys on 800 ja sen purkukorkeus on 2 900 millimetriä. Noin 30 tonnia painavan murskaimen pituus on 13,1, leveys 2,4 ja korkeus 3,2 metriä.

Malliston pienin, Bison 35, painaa vain 3400 kiloa ja ja sen kita-aukko on kooltaan 480×250 millimetriä. Kapasiteetiksi mainitaan jopa 30 tonnia tunnissa. Erikoista on, että alustan saa joko teloilla tai kumipyörillä. Isuzun moottori antaa murskaustehoa 21 kilowattia. Kyseessä on todella kompaktin kokoinen kääpiö, sillä tela-alustaisen mallin mitat ovat 4,45 (pituus), 1,45 (leveys) ja 1,9 metriä (korkeus). Pyöräalustainen on saman levyinen, mutta hieman pidempi ja korkeampi.

Suomessa EvoQuip edustaja on Kivisampo Oy.

Lue seuraavaksi