Uutiset

Työkoneet

Bauma China toteutuu marraskuussa

Juuri kun luulit, että loppuvuodellekaan ei konenäyttelyitä ole, niin Kiinan Bauma muistuttaa olemassaolostaan. Kiinassa Covid-19 pandemia on pantu kuriin kovalla kädellä ja siellä uskaltaudutaan jo massatapahtumiakin järjestämään. Niinpä Shanghain Baumaan odotetaan noin 130 000 vierasta marraskuun 24.-27. päivien välisenä aikana.

Näyttely levittäytyy noin 300 000 neliömetrin alueelle ja näytteilleasettajia on ilmoittautunut mukaan 2 800 kappaletta. Osastot sijaitsevat 17 hallissa sekä ulkoalueilla.

Monet länsimaiset yrityksetkin ovat mukana, tosin osastoilla palvelevat pääosin kiinalaiset työntekijät. Mahdollisuuksien mukaan kansainväliset valmistajat pyrkivät saamaan paikalle henkilökuntaa ja messuvieraitakin myös muilta mantereilta.

Järjestäjät mainitsevat, että esimerkiksi sellaiset tunnetut yritykset kuten Bauer Maschinen GmbH, Bosch Rexroth Hydraulics & Automation, Caterpillar, Herrenknecht ja Volvo Construction Equipment ovat mukana.

Ja selvää on, että hygienia- ja käyttäytymisohjeet on laadittu huolella tartuntariskit minimoiden.

Kiinan talous on lähtenyt uudelleen kasvuun yhden huonon neljänneksen jälkeen. Jo toinen vuosineljännes osoitti 3,2 prosentin talouskasvua. Infraan maassa on investoitu tänä vuonna huimia summia. Rakennuskoneiden myynninkin odotetaan tänä vuonna kasvavan peräti 40 prosenttia. Luku kuulostaa nyt pandemia-aikana uskomattomalta. Tätä taustaa vasten katsottuna Bauma China -näyttelylle lienee tilaus.

Lue myös: Kiinassa kauppa käy.Lue seuraavaksi