Uutiset

Työkoneet

Bauma 2022 – Keestrack sähköistää murskauksen

Murskaimistaan ja seuloistaan tunnettu belgialainen Keestrack esittäytyy Baumassa Join the e-volution -teeman nimissä. Valmistaja on vahvasti sähköistymisen tiellä tavoitteenaan nollapäästöt.

”Messuosastolla nähdään seuraavan sukupolven mobiilimurskaimia ja seuloja sekä voimayksiköitä. Esittelyn saavat myös uudet tuotelinjamme”, kertoo Keestrackin markkinointipäällikkö Marcel Kerkhofs.

”Perheomisteisen konsernin liikevaihto on kasvussa maailman haastavasta tilanteesta huolimatta. Lisäämme tuotantokapasiteettia ja rekrytoimme koko ajan lisää väkeä. Meillä on nykyisin yli 1 000 työntekijää. Jälleenmyyjiä on reilusti yli sata sadassa eri maassa”, toteaa puolestaan Keestackin toimitusjohtaja Freek Hoogendoom.    

Keestrack esitteli ensimmäisen sähkökäyttöisen koneensa vuonna 2012. Sähköistyminen on siitä asti ollut yrityksen pääteema, ja on sitä edelleen. Baumassa tullaan näkemään runsaasti Keestrackin uusia sähkökäyttöisiä laitteita.

”Tavoitteenamme ovat täysin nollapäästöiset koneet. Näin suojelemme planeettaamme ja säästämme samalla rahaa”, jatkaa Kerkhofs.


M5-tela-alustainen voimayksikkö.

Keestrack esitteli muutamia vuosia sitten voimayksikön (polttomoottori+generaattori), joka voitiin sijoittaa irralleen murskaimen tai jonkun muun laitteen viereen. Näin itse työkoneesta saatiin kevyempi ja irrallisen voimayksikön huolto ja kunnossapito on helpompaa. Baumassa nähdään nyt uusi M5-tela-alustainen voimayksikkö. Se voidaan kytkeä suoraan voimanlähteeksi Keestrackin murskaimiin, seuloihin ja kuljettimiin. Moottorina on Cummins X12 -diesel, joka täyttää Stage V -päästänormit. Generaattori tuottaa 383 kilowatin tehon näennäistehon ollessa 450 kilovolttiampeeria (kVA). Tämä siirrettävä voimayksikkö on tarkoitettu käytettäväksi paikoissa, joissa verkkovirtaa ei ole tarjolla.


A6-syötin.

Keestrackin täyssähköinen mallisto täydentyy tela-alustaisella A6-syöttimellä, joka myös nähdään Baumassa. Syöttimessä on 15 kuutiometrin kaukalo ja syöttönopeuksia on kaksi. Kaukaloa voidaan kääntää paikallaan 90 astetta.

Toinen uusi nollapäästöinen laite on B5e Zero -leukamurskain. Laitteessa ei ole polttomoottoria, vaan käyttö tapahtuu pelkästään sähkömoottoreilla. Baumassa laite nähdään yhdessä M5-voimayksikön kanssa. B5e Zero -murskaimessa on kaksiosainen esiseula. Kitakoko on 1 110×750 millimetriä ja saatava jaekoko on 45–180 millimetriä. Syötteen koko voi olla 600 millimetriä.

Osastolla nähdään uudistunut R5e-iskupalkkimurskain. Sitä voidaan käyttää pelkällä verkkovirran syötöllä tai siihen voidaan liittää Keestrackin irrallinen voimayksikkö. Laite on siirrettävissä yhtenä kokonaisuutena paikasta toiseen. Murskainroottoria pyörittää 200 kilowatin sähkömoottori. Roottorin leveys on 1 000 ja halkaisija 1 260 millimetriä.

R5e-iskupalkkimurskain.

Baumassa esittäytyy myös Keestrackin suurin laite, uusi H7e-kartiomurskain (artikkelikuvassa). Laitteen paino toimintakuntoisena on 92 tonnia. Se on sähkötoiminen ja sitä voidaan käyttää ulkoisella virransyötöllä tai irrallisella voimayksiköllä, kuten muitakin Keestrackin e-sarjan laitteita. H7e:stä voidaan ottaa myös virransyöttöä muille sähköisille laitteille. Syötteen koko on maksimissaan 250 millimetriä. Saatava jaekoko on 16–48 millimetriä. H7e:n tuoton luvataan olevan jopa 415 tonnia tunnissa.

Myös uudistunut tela-alustainen I4e-iskupalkkimurskain esitellään messuyleisölle. Polttomoottori- ja sähkökäyttöinen murskain soveltuu kiven ja rakennusjätteen sekä myös asfaltin murskaukseen. Neljäpalkkisen roottorin halkaisija on 1 100 millimetriä. Välyksen säätö tapahtuu hydraulisesti. Syötteen koko on 250 millimetriä ja tuntituotoksi luvataan 100–250 tonnia. I4e:n mitat ovat 15 270×3 000×3 310 millimetriä (PxLxK) ja paino 42 tonnia.

Voimanyksikkö on irrotettava monien muiden Keestrackin murskaimien, kuten H4e:n, H6e:n, H7e:n ja B7e:n, tavoin. Dieselmoottorin teho on 447 kilowattia, jonka perässä oleva generaattori tuottaa puolestaan 300 kilovolttiampeerin näennäistehon. Murskaimen sähkömoottorin teho on 160 kilowattia.

I4e-iskupalkkimurskain.

Keestrackin uudet sähköiset murskaimet löytyvät osastolta numero FN.1017/1 pohjoisella ulko-osastolla.


Keestrackin tuotteita edustaa Suomessa HS Tekniikka Oy.


Lue seuraavaksi