Uutiset

Työkoneet

Bauma 2022 – Hidromek

Turkkilainen Hidromek valmistaa kaivukoneita, pyöräkuormaajia, kaivurikuormaajia, tiehöyliä ja maantiivistäjiä kuudella tehtaalla. Niistä viisi on Turkissa ja yksi Thaimaassa. Hidromekin valmistamaa kalustoa on käytössä yli 100 maassa kuudella eri mantereella. Sillä on omat jakeluyhtiönsä Espanjassa, Venäjällä ja Japanissa. Tämän lisäksi on vielä 250 jälleenmyyjää ja huoltopistettä yli 80 maassa. Kyseessä on siis varsin kansainvälinen suuryritys.

Baumaan Hidromek tuo kalustoaan varsin kattavasti. Muutamia uutuustuotteitakin mainitaan, tosin kuvia niistä ei ole vielä saatavilla. Baumassa voi sitten käydä katsastamassa ne paikan päällä. Osasto FN.919/1.

Uutuuksiin kuuluvat H4-kaivukoneperheen uusi tela-alustainen lyhytperäinen malli HMK 85 SR, joka tulee olemaan malliston pienin kone ja ilmeisesti tyyppinumeronsa mukaan noin 8–9 tonnin painoluokkaan sijoittuva. Pyöräalustainen kaivukoneuutuus on seitsemän tonnin HMK 70 W, joka sekin täydentää aiempaa kolmijäsenistä perhettä alaspäin. Osaston vetonaulana tulee olemaan malliston suurin kaivukone HMK 520 LC HD. Sen erikoisuus on mekaanisesti kavennettava alavaunu esimerkiksi kuljetusta varten. Myös K4-sarjan kaivurikuormaajat ovat ensi kertaa esillä Turkin ulkopuolella.

Miniluokan kaivurikuormaajat HMK 62 SS (pyörillä) ja HMK 62 T (teloilla) ovat saaneet uuden ohjaamon.

Hidromekit Suomeen tuo Honka Trading Oy.Lue seuraavaksi