Uutiset

Työkoneet

Bauma 2022 – Engconin kolmas sukupolvi

Ruotsalainen kallistuvia kauhanpyörittäjiä valmistava Engcon tuo Baumaan uuden sukupolven mallistoa. Ensimmäisenä esitellään EC319-malli, joka on tarkoitettu 14-19 tonnin painoisiin kaivukoneisiin. Toinen uutuusmalli on EC314, joka puolestaan soveltuu painoluokkiin 9-14 tonnia. Ensimmäistä kertaa uutta sukupolvea esiteltiin Norjassa toukokuussa.

Valmistaja lupaa, että uudistunut mallisto vähentää energiankulutusta ja se on soveltuu entistä tehokkaammin nykyisiin runsaasti sähköä sisältäviin kaivukoneisiin.

”Tekniikka perustuu uudentyyppisiin venttiileihin ja älykkääseen ohjelmistoon, joka tekee yhteistyötä kaivukoneen kuormantuntevan hydraulijärjestelmän kanssa. Näin optimoidaan sekä Engconin toiminnot että kaivukoneen kaivuliikkeet, mikä tekee kaivamisesta entistä sujuvampaa ja tarkempaa. Samalla myös kaivukoneen kuluminen ja kunnossapitotarve vähenevät”, luvataan tiedotteessa.

Uuden sukupolven luvataan osallistuvan myös ilmastotalkoisiin esimerkiksi fossiilisten polttoaineiden riippuvuutta vähentämällä. Uuden sukupolven kauhanpyörittäjissä EC-Oil -pikakiinnike on vakiona.

Engcon varustaa uudet mallit vakiona uudella kallistus- ja pyörintäanturilla. Valmistajan mukaan anturit sisältävät yhden markkinoiden ensimmäisistä ”absoluuttisista” antureista. Niissä on plug & play -ratkaisu sekä integroituja että kolmannen osapuolen koneohjausjärjestelmiä varten.

Engconin osastonumero on FM.708/3.
Lue seuraavaksi