Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Murskain ja seula yhdellä dieselmoottorilla

Rubble Master HMH GmbH esitteli Baumassa uusinta hybridimurskainmalliaan RM120GO! next. Se pitää sisällään oman dieselmoottorin lisäksi generaattorin, jolla tuotetaan sähköä esimerkiksi uuteen RM MSC8500e -seulaan. Seulassa ei ole omaa dieselmoottoria, vaan voimansiirtolinja on toteutettu sähkökomponenteilla. Näin työmaalla päästään matalampaan melutasoon ja pienempiin päästöihin. Toki seulaa voidaan käyttää yksinäänkin johonkin muuhun voimayksikköön tai verkkovirtaan kytkettynä.

Murskaimen ja seulan kommunikointi tapahtuu ilman johtoja ja kaapeleita eli langattomasti. Kun murskaimen kuljetin lähtee pyörimään, niin myös seula käynnistyy. Jos murskaimen kitaan tulee esimerkiksi tukos, pysähtyy myös seula. Yhteys kahden yksikön välillä on siis automaattinen. Kaivukoneen kuljettaja voi materiaalia syöttäessään nähdä koko ketjun tilanteen erilliseltä näytöltä ohjaamosta. Näin hänen ei tarvitse jalkautua ohjatakseen murskainta ja seulaa. RM Operation Assist -sovellus ohjaa näytöllä muun muassa erivärisin led-valoin.

Rubble Master on kehittänyt myös sovelluksen (RM Go Smart), joka tarjoaa ajantasaista tietoa, päivittäiset raportit ym. suoraan etähenkilöille. Myös tulevat huollot saadaan sovelluksen hälytyksiin. Uusissa murskaimissa lajikkeet punnitaan neljässä kohdassa ja tulokset kulkevat reaaliajassa sovelluksen kautta eteenpäin. Lähitulevaisuudessa siihen lisätään vielä ominaisuus, jonka avulla varaosien tilaaminen on helppoa. Älypuhelimella kuvatulle osalle saadaan välittömästi tunnistus ja kuljettaja voi hankkia uuden osan kätevästi sovelluksen kautta.

Rubble Masterin vuosi 2018 oli paras yrityksen historiassa. Liikevaihto nousi jopa 38 prosenttia ja oli 152 miljoonaa euroa. Kuten muistamme Rubble Master osti pohjois-irlantilaisen seulavalmistaja Maximuksen marraskuussa 2018. Näin murskaimet saivat rinnalleen myös tela-alustaiset seulat.

Lue myös: Suomen ensimmäinen RM 120GO! -iskupalkkimurska ja Kierrätysmurskausta uudella Rubble Masterilla.

Lue seuraavaksi