Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Hitachin minit kuutossarjaan

Hitachi tulee esittelemään yhteensä yli 30 konetta Baumassa. Joukossa on normiversioiden lisäksi useita erikoisvarusteltuja kaivukoneita niin erikoispitkällä (15 m) kuin liukupuomilla varusteltuina. Dumpperilla ajamisen sujuvuutta voi testata simulaattorissa.

Hitachi uusii kompaktit kaivukoneensa 2019 kevään aikana. Uudet, Suomeenkin kesän korvalla odotettavissa olevat mallit täyttävät Stage V -päästömääräykset. Mallimerkinnät ovat ZX17U-6 (1 760 kg/10,6 kW), ZX19-6 (1 920 kg/10,6 kW), ZX19U-6 (1 880 kg/10,6 kW), ZX26U-6 (2 570-2 720 kg/10,6 kW), ZX33U-6 (3 320-3 720 kg/18,0 kW), ZX55U-6 (5 040-5 370 kg/27,1 kW) , ZX65USB-6 (6 140-6 290 kg/41,2 kW) ja ZX85USB-6 (8 430-8 650 kg/41,8 kW).

Hitachi  ZX85USB-6.

Suositut ZX85US- ja USB-mallit päivittyvät myös kuutossarjalaisiksi. Valmistajan mukaan uutuudet tarjoavat erinomaista suorituskykyä, vakautta ja mukavuutta sekä huollon helppoutta. ZX85USB-6 esittäytyy ensimmäisen kerran huhtikuussa Baumassa. Se on varustettu Stage V – vaatimukset täyttävällä moottorilla ja DPF-jälkikäsittelyllä päästöjen vähentämiseksi. Uusissa kasivitosissa vähennetään NOx-päästöjä pakokaasujen takaisinkierrätyksellä (EGR) ja pienhiukkasia DPF-laitteilla.

Hitachi ZX65USB-6.

Yhteispaineruiskutus optimoi valmistajan mukaan moottorin käynnin ja vähentää päästöjä sekä parantaa polttoainetaloutta ja siten myös pienentää käyttökuluja. Myös ECO-käyttötilan ja tyhjäkäyntiautomatiikan luvataan pienentävät polttoaineen kulutusta merkittävästi.

Käyttömukavuus oli tärkeä asia Zaxis-6-kompaktikaivukonemalliston suunnittelussa. ROPS-vaatimukset täyttävä ohjaamo on tilava, kuten edeltävissä Zaxis-5-malleissakin. Ilmajousitettu istuin kuuluu vakiovarustukseen ja hallinnat on ryhmitelty hyvin käsille istuimen tuntumaan. Saatavana on myös lisävastapaino, jolla saadaan tarvittaessa enemmän vakautta.

Uudet ZX85-mallit on varustettu LED-valoilla. Niiden käyttöikä on halogeenivaloja pidempi ja ne ovat energiatehokkaammat. LED-valon saa lisävarusteena myös ohjaamon taakse. Valinnaisvarusteena tehtaalta on saatavissa käsihallinta lisähydrauliikalle. Lisäksi tehdaslisävarusteena on saatavilla myös toinen proportionaalinen lisähydrauliikka. Tämäkin käsihallinnalla.

Huollon helppous on olennainen osa uusien mallien käyttäjäystävällisyyttä. Päivittäiset tarkastukset ja määräaikaishuollot sujuvat valmistajan mukaan nopeasti ja kätevästi, koska suuret huoltoluukut avautuvat reilusti ja huoltokohteet on koottu lähelle toisiaan. Jäähdyttimen edessä on pölysuoja, joka voidaan kääntää ulos ja on siten nopea puhdistaa.  Telastopalkin yläpinta on jyrkästi kallistettu, ja siksi maa-aines pääsee helposti valumaan pois. Vakiovarustukseen kuuluu sähköinen tankkauspumppu.

Kaivulaitteen vahvat laakeriholkit, paksusta teräslevystä valmistettu runko, alumiininen jäähdytin ja rungon D-palkit varmistavat valmistajan mukaan korkean tuottavuuden.

Hitachi ZX19-6.

Seigo Yamamoto, HCME:n mini- ja kompaktikoneiden tuotepäällikkö, sanoo:

“ZX85 -mallit voidaan lukea kompaktikoneiden luokkaan, mutta 41,2 kilowatin teho tuntuu käytössä nostavan ne suurempien koneiden tasolle. DPF-laitteisto vähentää haitallisia päästöjä ja tekee näin myös kuljettajan työympäristöstä terveellisemmän. Hitachin Zaxis-6- kompaktikaivukoneet on suunniteltu ylittämään omistajien ja kuljettajien odotukset kaikkialla Euroopassa, ja uskomme niiden onnistuvan siinä.”

Hitachi ZW75-6.

Kompakteista pyöräkuormaajista uudet, monopuomilla varustetut ja runko-ohjatut mallit ZW75-6 (5 050-5 410 kg/50 kW) ja ZW95-6 (5 410 kg/55,4 kW) ovat niin ikään päivitettyjä Stage V -päästöluokkaan partikkeli suodattimen avulla. Muun muassa vetovoima koneissa on kasvanut ja kuormaajan nopeuskin on kohentunut.

Lisähydrauliikan saa korkeammalla tuotolla eli nyt maksimi on 77 litraa minuutissa. Ohjaamossa on lämmitettävä istuin. Ohjaamon pilareita on saatu valmistajan mukaan kavennettua, mikä parantaa näkyvyyttä ympäristöön. Ohjaamossa on myös kattoikkuna. Pimeässä työskentelyä varten tarjolla on lisävarusteena nyt ledvaloja.

Hitachin ensimmäinen kaivukonemalli (ZX210-6X ICT) tehdasasenteisella, Trimblen valmistamalla 3D-koneohjausjärjestelmällä varustettuna esiteltiin viime vuoden syyskuussa Amsterdamin tehtaalla. Nyt kone tulee olemaan esillä myös Baumassa.

Hitachi ZX210-6X ICT.

Lue seuraavaksi